אליהו כהן, שעד אמש (רביעי) לפני הארכת מעצרו כונה א', בחור ישיבה ממודיעין עילית, הוא נין משותף של גדולי הרבנים החרדים – הרב קנייבסקי והרב שטיינמן זצ"ל, שהפך את חדרו למעבדת נפץ, במטרה לחמש את נוער הגבעות במטענים לביצוע פעולות תג מחיר כלפי פלסטינים.
לפני כחודש וחצי הוא נעצר ע"י השב"כ והודה בפני מצלמות כאן 11 בראיון לעיתונאי עקיבא וייס בחשדות נגדו, סיפר איך התכוון לפגוע בפלסטינים וציין כי הוא לא כועס על השב"כ, גם לאחר שבוע שלם של חקירות, בהן הוא מציין כי ראשו הוטח בשולחן עד לאיבוד הכרה.
"לא היתה חתירה למגע"
כעת, עורך דינו של כהן, אסף גונן מטעם ארגון 'חוננו' מספר על דמותו של כהן ותנאי המעצר.

מה הרקע למעשים של אליהו?
"אני לא פסיכולוג אלא סנגור. אני מייצג אותו כבר מלפני חודש וחצי, עת נעצר לראשונה בחשדות שונים למעשי טרור. במקרה הקודם היחידה החוקרת לא סתם שיחררה אותו בהסכמה. כבר שם הם ראו שלא באמת נעברו עבירות דה-פאקטו. היה ברור כבר אז לא היתה חתירה למגע וניסיון פגיעה. מה קרה בתווך בין השיחרור למעצר הנוכחי? אינני יודע", הוא מודה. "מה שאני כן יודע הוא שגם כעת לא היו מטעני חבלה ושום ניסיון לפגוע באף אדם.
הכתבה
"מכיוון שאנחנו נמצאים בהליך של מעצר ימים התוכן חסוי בפני הסנגור. בשיחות עם אליהו הבנתי שימ"ר ש"י יצרו איתו קשר, הפעילו עליו לחצים בלתי סבירים ודחקו אותו לפינה. הוא רצה בכל מחיר להפסיק את הקשר איתם, הוא הרגיש שהכל סוגר עליו וביצע מתיחה כדי שהמשטרה תבין שהוא לא בשבילם".
הוא מתחרט?
"הוא לא התכוון לשום דבר. ילד מבולבל, בחור צעיר", מסביר גונן. "הוא התנהל בצורה ילדותית, אבל מפה ועד לעצור ולהאשים? הם הרחיקו לכת. לא היו שום מטעני חבלה או משהו קרוב ושום כוונה לפגוע בחפים מפשע. הוא טוען שזה היה מעשה קונדס ותו לא, וממה שאני מבין מהדיונים נראה שהוא דובר אמת".
האם המעצר קרה בעקבות הכתבה?
"בוודאי. הכתבה גרמה להארכת מעצרו כי יש להם 'תיעוד חזותי'. אין לי טענה כלפי הכתבה והעיתונאי, אבל גם שם רואים בברור את האמביוולנטיות שלו, ויותר מזה – הוא בעצמו מציין כי כל מטרת הכתבה היא שיהיה תיעוד שמא השב"כ יפגעו בו ויעלימו אותו, לטענתו. הוא ילד שצריך יותר ליטוף וחיזוק מאשר מעצר וכל הבלאגן שמסביב".
מה קרה מאז ששמו הותר לפרסום?
"לא קרו דברים חדשים או חריגים", ומוסיף בנימה אישית: "אימא שלו באמת אישה נפלאה שנמצאת במצב לא פשוט ועוזרת כמה שהיא יכולה, מגיעה לדיונים. כולי תקווה שנחזיר אותו למוטב".
גונן חותם במסר: "אני חושב שזו היתה טעות של היחידה החוקרת להתנהל בצורה כזו, כשברור שמצבו הנפשי לא פשוט. במקום להניח לו שישוב לישיבה, ילמד וישתקם – הופעלו עליו לחצים בלתי סבירים".
מה דעתך בנושא?
26 תגובות
4 דיונים
נועם
שלום ארוש מנהיג היהודים
16:33 05.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה
זה חבר של אבישי רביב
23:00 31.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הרצל מועלם
הוא לא ילדם ולא מבולבל, הוא פרי ביאושים מהחממה של המפלגה היודונאצית בהנהגת סמרטוטריץ' ובן גביר.
09:30 29.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ח.ד
נערי המחתרת היהודית ששרפו ילד ערבי במזרח ירושלים, גם הם היו מבולבלים ??? אין סיבה לאלימות, לא מצד מוסלמים ולא מצד יהודים !!! ודאי שלא ניסיונות לרצח ! יש משטרה, שב''כ,...
נערי המחתרת היהודית ששרפו ילד ערבי במזרח ירושלים, גם הם היו מבולבלים ??? אין סיבה לאלימות, לא מצד מוסלמים ולא מצד יהודים !!! ודאי שלא ניסיונות לרצח ! יש משטרה, שב''כ, צה''ל, שתפקידם לשמור על שלום אזרחי ישראל, אין שום הצדקה במחסנים תחמושת חבויים אצל יהודים או ערבים, שכן נשק לא חוקי במקום אזרחי, מיועד לשימוש לא חוקי, גם כאן הנערים מבולבלים ??? הם אשר יחל
המשך 23:07 27.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
לפי זה כמעט כל ערבי צריך להיות במעצר עד סוף ימי חייו,כי כמעט כולם טרוריסטים שם.למה אין עוצר על ערים ערביות?
19:24 27.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמי
סתם ילד מתלהב , אין טעם להחזיק אותו הוא דק רקק ,הוא כבר היביע את דעתו שזו דעת תורה ממש , אסור לפגוע באף אדם שלא בא לפגוע בך .
12:27 26.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אז מה?
אז מה אם הוא נכד רבנים? ככל שהעץ גבוה יותר התפוח עלול ליפול רחוק יותר.. יש הרבה רבנים שאחד מילדיהם לא הלך בדרכם. ומנגד, הרבה מפורסמים שילדיהם גם לא הלכו...
אז מה אם הוא נכד רבנים? ככל שהעץ גבוה יותר התפוח עלול ליפול רחוק יותר.. יש הרבה רבנים שאחד מילדיהם לא הלך בדרכם. ומנגד, הרבה מפורסמים שילדיהם גם לא הלכו בדרכם וחזרו בתשובה
המשך 11:32 26.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חרדי
הלם. מי שמכיר את החרדים הליטאים מקרוב יודע שאין שום קשר בינם לנוער הגבעות או לצה"ל או כל מה שמסמל את המדינה.. זה חשוד מאדד
11:29 26.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רדילב
בבקשה . ן י שעדיין לא הבין . איך נראה פרצופו של בן גביר ..קבלו . ל פ נ י ם
09:17 26.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חרדה למדינה
ילד מבולבל ??? מתנחבל-טרוריסט שתכנן ולא הספיק כי תפסו אותו.
08:16 26.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר