עיתון הארץ פירסם הבוקר (רביעי) כתבה על ניקוב צמיגים והשחתת רכוש של פלסטינים, אשר על פי החשד נעשה בידי יהודים. אלא שהתמונה שצורפה לכתבה הייתה של ח"כ איתמר בן גביר, למרות שאין לו שום קשר לאירוע.
כתוצאה, בן גביר שלח מכתב התראה לפני תביעה לעיתון, בה דרש התנצלות ופיצוי על סך רבע מיליון שקלים, בגין הכפשות והשמצות. בעקבות כך, מיהר עיתון הארץ למחוק את הציוץ – בצירוף התנצלות כי הם "מצרים על הטעות".
לפני שעה קלה פורסם ציוץ בחשבון הטוויטר של הארץ שכלל כותרת חדשותית ואליה הוצמדה בטעות תמונתו של חבר הכנסת איתמר בן-גביר. הציוץ נמחק ואנו מצרים על הטעות
— Haaretz הארץ (@Haaretz) August 24, 2022
במכתב ההתראה ששלח בן גביר באמצעות בא כוחו, עו"ד חנמאל דורפמן, נכתב כי "הדברים שפרסמתם השפילו וביישו את מרשי, פגעו בשמו הטוב והכפישו אותו ללא כל סיבה, וכל זה בכוונה להפוך אותו למטרה לשנאה, וללעג ובוז בעיני הרבים, ובמטרה לפגוע בתדמיתו הציבורית ובמסע הבחירות שלו".
עוד נטען כי "אין ספק כי הפרסומים נעשו בזדון, מתוך כוונה לגרום למרשי נזקים שאכן נגרמו, ובין היתר נזק רב, פגיעה בהתמודדות מרשי לכנסת, ועוגמת נפש עמוקה".

בהמשך דורפמן ציין את דרישותיו, שחלקן מולאו: "א. למחוק את הציוץ עד להיום בשעה 17:00. ב. לפרסם תוך שלושה ימים התנצלות והבהרה בנוסח ובאופן שיתואם עם מרשי. ג. לפצות את מרשי בפיצויי כספי בסך 250,000 שקלים". כאמור, בהארץ מחקו את הציוץ ופרסמו התנצלות והבהרה על הדברים.
"עיתון השנאה והשקר, 'הארץ", ממשיך להכפיש אותי בעקביות" אמר בן גביר. "היום הגיע לשפל חדש כאשר בכתבה על ניקוב צמיגים שם תמונה שלי, ועל כן שלחתי להם מכתב התראה לתביעה. מי שמכפיש – ישלם!".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
הר ציון
טעות? הם מנסין בכוח לפגוע בשמו אני לא היתי מותר העיתון הוא שופר של הארגון לשחרןר פלסטין הפראבדה של השמאל
12:43 25.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ערימת הנייר הכי מסריחה,של יצור חוקן אנטישמי,מסריח כמו בואש,סרטן שתקבל בקרוב,
זו ערימת נייר שחוקן הארור ימח שמו וזיכרו,אנטישמי,ומקדם מכירות באנטישמיותו, מייחל ליום שכל המישרדים, ומפעל היצור של הנייר המאוס הזה ישרף עד עפר,וכולל כל מי שעובד שם ביחד עם חוקן...
זו ערימת נייר שחוקן הארור ימח שמו וזיכרו,אנטישמי,ומקדם מכירות באנטישמיותו, מייחל ליום שכל המישרדים, ומפעל היצור של הנייר המאוס הזה ישרף עד עפר,וכולל כל מי שעובד שם ביחד עם חוקן האנטישמי,
המשך 16:24 24.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוחמה
הארץ זה עיתון שרק דבר אחד אפשר לעשות אתו לנגב את החלונות
15:42 24.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פיגוע ...
בן גביר הוא פיגוע בלב המדינה ... ותומכיו תאים סרטניים שמתפשטים בגופה ...
15:10 24.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בנט
בתגובה ל: פיגוע ...
שמאלני אפס
16:38 24.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוי
בתגובה ל: פיגוע ...
אדיוט
19:13 24.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר