ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט, פונה לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, וקורא לו להימנע מחתימה על הסכם עם איראן. בנט אף הבהיר כי ישראל אינה רואה את עצמה צד בהסכם ותפעל באופן עצמאי.

"אני קורא לנשיא ביידן ולממשל האמריקני, גם ברגע זה, בדקה ה-90, להימנע מחתימה על ההסכם עם איראן", אמר בנט. "הסכם זה יזרים כרבע טריליון דולר לקופת משטר הטרור האיראני ולזרועותיו האזוריות, ויאפשר לאיראן לפתח, להתקין ולהפעיל צנטריפוגות כמעט ללא מגבלה, בעוד כשנתיים בלבד".

בנט ציין כי "במשך שנה, גם בפעמים שהדבר נראה קרוב, הצלחנו לשכנע את ידידינו בבית הלבן להימנע מכניעה לדרישות האיראניות, ואני מקווה שכך יהיה גם כעת".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רה"מ לשעבר על המצב, ארכיון (צילום: סרוגים)

"כך או אחרת, מדינת ישראל אינה צד להסכם, אינה מחויבת לשום מגבלה מכוח ההסכם הנרקם, ותפעל בכל הכלים למנוע התקדמות בתכנית הגרעין האיראנית", אמר בנט.

כאמור, הבוקר דווח כי גורם אמריקני בכיר המעורב במגעים לחזרה להסכם הגרעין אמר כי איראן הסירה חלק מהדרישות העיקריות שלה במו"מ – ביניהם סגירת החקירות שעוסקות בתכנית הגרעין. עם זאת, הגורם הדגיש כי נותרו פערים בין ארה"ב לטהרן ועדיין לא ברור האם יושג הסכם בסופו של דבר.

"איראן חזרה בשבוע שעבר ובעיקרון הסירה את המכשולים להסכם" אמר הגורם האמריקני, שנשאר בעילום שם. "אני חושב שהם סוף-סוף 'חצו את הרוביקון', ואולי הם התקדמו להסכם שהנשיא ג'ו ביידן יסכים לקבל. אם אנחנו קרובים יותר להסכם היום, זה בגלל שאיראן התקדמה. הם ויתרו על חלק מהדרישות שהשמיעו מההתחלה".

לטענתו, "אם נחזור להסכם אכן נסיר חלק מהסנקציות, אך איראן תהיה חייבת לעצור את תוכנית הגרעין שלה. היא לא תוכל להמשיך להחזיק במאגרי האורניום המועשר לרמות של 20% ו-60%, והיא תהיה חייבת לעצור ואף להסיר את כל הצנטריפוגות המתקדמות שהיא מפעילה – כולל את אלה שבמתקן המאובטח בפורדו".