חדשות

השב"כ לאבו מאזן: "אל תתערבו בבחירות בארץ"

בישראל מזהירים את הרשות הפלסטינית לבל יתערבו בבחירות בארץ, זאת כחלק מפעילות המודיעין הכללית למניעת התערבות של גורמים זרים בבחירות

אבו מאזן ((צילום: פלאש90))

השב"כ העביר בשבוע שעבר אזהרה חמורה לראשי הרשות הפלסטינית והזהיר אותם מכל ניסיון להתערבות שלהם בבחירות בישראל. כך מפרסים בחדשות 12.

בשנים האחרונות פועל השב"כ למנוע התערבות זרה בבחירות בישראל מול מדינות וגורמים נוספים, והאזהרה שהועברה לבכירי הרשות הפלסטינית היא חלק מפעילות זו.

הזירה המרכזית שדרכה מנסים להשפיע על הבחירות היא פעילות של בוטים ומשתמשים מזויפים, שמנסים להביא לתסיסה בתוך החברה בישראל.

החוק ליישום הסכם הביניים קובע את חובתה של הרשות הפלסטינית לפעול באופן שמכבד את ריבונותה של ישראל. ישראל כבר פעלה מראש למניעת פעילות שכזאת בהקשרים אחרים ומיצתה את הדין עם המעורבים בה בדיעבד.

לפני שלושה ימים נחשף כי ראש המודיעין הפלסטיני מאג'ד פרג' קיים שתי פגישות עם ראשי הרשימה המשותפת שבהן הביע את דאגת הרשות הפלסטינית מאחוזי ההצבעה בחברה הערבית והאפשרות של חזרת בנימין נתניהו לשלטון.

ברשות הפלסטינית אמרו בתגובה שגם לפני הפרסום וגם אחריו הם הבהירו לנציגים הישראלים שאין כל כוונה לרשות להתערב בבחירות ושכל הפגישות שמתנהלות עם חברי הכנסת, בין אם ערבים ובין אם יהודים, הן שיחות פוליטיות רגילות ולא מעבר לכך.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

4
אולי עוד קיץ...
22.08.22

שבכ,לא הבנתי למה לרשות הפלסטינית אסור להשפיע על הבחירות בארץ ולממשלת גרמניה מותר?

הצטרפו אלינו