פרה נגועה בכלבת בעמק הבכא ליד קיבוץ מרום גולן, ברמת הגולן.
היום (שני) התקבלה הודעה על פרה נגועה בכלבת בעמק הבכא ליד קיבוץ מרום גולן, ברמת הגולן. לשכת הבריאות המחוזית של משרד הבריאות מנהלת חקירה לאיתור מגעים אפשריים.
משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה במגע עם הפרה החולה או בעל חיים משוטט או שבעלי החיים שברשותו באו במגע עם הפרה או בעל חיים משוטט באזור, בין התאריכים 6.8.2022 עד 20.8.2022 כולל, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות בצפת, טלפון 04-6994257, 04-6994200, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו, על מנת שגורמי המקצוע יבחנו את הצורך במתן טיפול מונע.
כמו כן, הורים לילדים מתבקשים לברר עם ילדיהם האם באו במגע עם בעלי חיים חשודים, ולפנות בדחיפות ללשכת הבריאות במידת הצורך.
בנוסף, מתבקשים בעלי חיות מחמד ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, על מנת לוודא האם בעל החיים חוסן.
משרד הבריאות מזכיר שוב למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מיידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי וכאמור, לפנות ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מחזיק רבנות כפר קאסם
עכשיו הפרה לא כשרה היא חצי כלב חצי פרה
07:06 23.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יו יו, גם
שיקח בחשבון שהיא עלולה להיות חולה בכלבת ועשויה לנשוך.
20:22 22.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר