אמנם א' בתשרי הוא לא ראש השנה לאילנות, אבל קמפיין חדש של קק"ל מאפשר לכם לתת מתנה ירוקה לחג. כמו בתחילת ימי אנו באנו והקופה הכחולה, אתם מוזמנים לתרום עץ ולהוסיף קצת צבע ירוק לטבע בארץ ישראל.

מתחילת השנה נשרפו למעלה מ-800,000 עצים בישראל! בעיקר באיזור בית שמש ובשמורת הטבע גמלא (שנשרפה כמעט לחלוטין). מדובר בנזק עצום הנגרם לחי ולצומח ביערות. בעלי חיים רבים מתו בשריפות ואחרים איבדו את מקורות המזון ואת ביתם. מטיילים ואוהבי טבע רבים כואבים את מראה היערות השחורים ואת הנזק האקולוגי הנרחב.

קרן קימת לישראל עושה מאמצים רבים להצלת העצים שנפגעו, לשיקום היערות ולמניעת שריפות נוספות. תהליך השיקום הוא ארוך, מורכב ויקר. לכן, קק"ל מאפשרת לכל אזרחי המדינה לעזור בשיקום ויוצאת בקמפיין הקורא לציבור לקנות מתנה מקורית לכבוד השנה החדשה בעלות של 36 ₪ עבור נטיעת עץ, תרומה להחזרת הירוק לטבע.

לדברי אפי שטנצלר יו"ר קק"ל: השריפות בתקופה האחרונה כילו למעלה מ-800,000 אלף עצים. מאות דונמים של יער נמחקו וייקח 50 שנה עד שנשקם את הנזק העצום. אני קורא לאזרחי מדינת ישראל להירתם לשיקום יערות ארצנו ולקחת חלק בפרויקט העצום והשאפתני הזה שעומד לפנינו. רכשו מתנה מקורית למי שאתם אוהבים ועזרו לנו לשקם את יערות ישראל".

לתרומת עץ, כנסו לאתר קק"ל או במוקד קו ליער 1-800-350-550