בקשה חריגה: סמ"ל א"מ, החייל החשוד בהריגתו של הלוחם נתן פיטוסי ז"ל בטול כרם, פנה היום (רביעי) לפרקליטות הצבאית בדרישה להפסיק את חקירתו. עורכי דינו טענו כי לא ניתנה לחייל אפשרות לשוחח עם סנגוריו או לנוח אחרי האירוע הקשה.

במכתב ששלחו עורכי הדין של החייל, הסנגורית הצבאית הראשית אל"מ אופירה אלקבץ-רוטשטיין ועורך הדין ז'ק חן, נטען כי הם פנו לסגן מפקד מצ"ח וביקשו להיפגש ולדבר עם החייל שירה למוות בטעות בחברו – אך נענו בשלילה. עוד נטען כי נמנעה ממנו מנוחה סבירה ושינה, למרות שהוא נמצא במצוקה נפשית גדולה מאז האירוע.

"את שעות הלילה הארוכות מאז האירוע הנורא, בילה מרשנו כשהוא משתתף בעל כורחו וככל הנראה בלית ברירה, בתחקירים רבים שנערכו בשטח" נאמר במכתב. "בסביבות השעה 07:00 הוא נשלח לנוח, אך לא הצליח לעצום עין. בשעות הצהריים הובא להתייעצות עם הח"מ ובסביבות השעה 17:30 נלקח לחקירת מצ"ח, זו התנהלה משך שעות ארוכות עד שבשלב מסוים התחנן על נפשו כשהוא כבר מותש וביקש להפסיקה".

עוד נטען כי "תגובת החוקרים הייתה נוקשה ולא במקומה. למרות מצבו, הם התעקשו להוסיף ולחקור אותו, משדלים אותו בדברי כיבושין ומודיעים לו שהם מנהלים את החקירה ולא הוא, ושבידם היתר לחקירת לילה. בלית ברירה ועל פי העצות שנתנו לו על ידינו, סירב החייל בשל המצב שבו הוא נתון להוסיף ולשתף פעולה ואף סירב לדרישת חוקריו לצאת לשחזור בזירת האירוע".

כאמור, סמ"ל א"מ נחקר הבוקר באזהרה על מעורבותו בתקרית שבו נתן פיטוסי נורה למוות בשל טעות בזיהוי. בשלב הזה אין חשד ספציפי שמיוחס לו ולא ברור בשלב זה אם יהיה כזה בהמשך. החייל התעקש כי לא ישן בזמן שפיטוסי הלך להתפלל, וטען: "הייתי עירני לחלוטין".

בעדותו אמר החייל: "צעקתי כמה פעמים לעצור ויריתי שני כדורים באוויר, הדמות החשודה המשיכה לרוץ". אחת האופציות שנבדקות היא שפיטוסי רץ לעזור ללוחם היורה, מכיוון שחשב שהצעקות מופנות כלפי חשוד אחר ולא אליו.