לידיעת נועה קירל: רשת ה-BBC הודיעה היום (שישי) על צמצום רשימת הערים המועמדות לארח את האירוויזיון במאי הקרוב. 20 ערים הגישו בקשה רשמית לאירוח התחרות, ומתוכם תאגיד השידור הבריטי בחר 7 הצעות שמהם תיבחר העיר המארחת.

לפי הודעת איגוד השידור האירופי, הערים המועמדות כעת הן: ברמינגהאם, גלאזגו, לידס, ליברפול, ניוקאסל, מנצ'סטר ושפילד.

בחודשים הקרובים ייערכו סיורים ברחבי הערים הנבחרות, בכדי לראות את המקומות המוצעים לקיום התחרות. החלטה סופית על העיר שתארח את האירוויזיון תתקבל במהלך הסתיו הקרוב.

הערים שנחשבות כפייבוריטיות לאירוח התחרות בשלב הזה הן ברמינגהאם, שאירחה כבר את האירוויזיון ב-1998 שבו זכתה דנה אינטרנשיונל, לצד מנצ'סטר שבו ממוקמים אולפני השידור של ה-BBC. גם גלאזגו נחשבת כמועמדת פוטנציאלית לאירוח האירוויזיון.

כזכור, בריטניה נבחרה כמדינה שתארח את האירוויזיון בשנה הבאה, לאחר שנקבע כי לא יהיה ניתן לקיים את התחרות באוקראינה, שזכתה השנה עם השיר "Stefania" של להקת קאלוש. עם זאת, אוקראינה תעפיל אוטומטית לגמר התחרות, יחד עם בריטניה ושאר המדינות המייסדות: צרפת, גרמניה, איטליה וספרד.