הותר לפרסום: ההרוגות בתאונה הקשה הלילה (חמישי) בירושלים, בה אוטובוס איבד שליטה ונכנס בתחנת אוטובוס סמוך לקניון רב שפע, הן שושנה גלושטיין (40) מאופקים ובנותיה חיה שרה בת ה-7 וחנה בת השנתיים. הלווייתן תיערך מחר ב-11:30 בהר המנוחות בירושלים.

בין הפצועים בתאונה, צעירה בת 21 שנפגעה באורח קשה, שלושה ילדים שנפצעו באורח בינוני ומספר פצועים באורח קל. הפצועים מטופלים בבתי החולים הדסה עין כרם, הדסה הר הצופים ושערי צדק בעיר.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רגעי התאונה בירושלים (מצלמות אבטחה)

התאונה התרחשה סמוך לשעה 21:00 בערב, כאשר אוטובוס קו 402 של אגד הידרדר לעבר התחנה – על פי ההערכה לאחר שהנהג ירד לסגור את תא המטען ושכח להפעיל את בלם היד. מותן של שתי נפגעות נקבע במקום, וכעבור זמן, לאחר שמנוף הרים את האוטובוס, התגלתה גופתה של ילדה נוספת כשהיא ללא רוח חיים.

תאונה דומה עם מעורבות אוטובוס שאיבד שליטה אירעה מוקדם יותר השבוע (שלישי) במרחק של רחובות בודדים מזירת התאונה הערב.

(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

בתאונה ההיא, נהג אוטובוס איבד שליטה סמוך לתחנה המרכזית בעיר, ופגע למוות בפנחס נפתלי דויטש בן ה-70 שהיה בדרכו לקניות. גם אז האוטובוס הפוגע היה של חברת אגד

באגד אמרו הלילה: ”מדובר בתאונת דרכים קשה וקטלנית בקו 402 ברחוב שמגר בירושלים שנסיבותיה הראשוניות לפי שעה בלתי ברורות. הן תיבדקנה בשעות הקרובות על ידי בוחני משטרת ירושלים ואגד”.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

זירת התאונה בירושלים (צילום: דוברות כבאות והצלה)

”הנהג המעורב בתאונה ותיק ומיומן שהחל היום את עבודתו בשעות אחר הצהריים. הוא בהלם מהנסיבות הקשות“.

”ללא קשר לנסיבות, באגד מביעים צער עמק נוכח התאונה הקשה והחריגה, משתתפים בצער המשפחות ומאחלים החלמה מהירה לפצועים. אגד תשתף פעולה עם המשטרה לחקר האסון הכבד”.

שרת התחבורה מרב מיכאלי הגיבה גם היא לתאונה הקשה ואמרה: ”יום קטלני בכבישים. הלב עם המשפחות של ההרוגים וההרוגות בתאונות. אני מאחלת החלמה מהירה לכל הנפגעות והנפגעים”.

מיכאלי הוסיפה: ”הקטל בדרכים הוא לא גזירת גורל ואני מחויבת להמשיך לעשות כל מאמץ כדי להפסיק אותו”

(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

מהמשטרה נמסר כי "משטרת ישראל החלה בחקירת נסיבות תאונת דרכים שארעה ברחוב שמגר בירושלים, במעורבות נהג אוטובוס שככה״נ איבד שליטה ופגע במספר הולכי רגל. כוחות משטרה רבים ובוחני תאונות דרכים של משטרת ישראל נמצאים בזירה והחלו בחקירת נסיבות התאונה. אנו מבקשים מציבור הסקרנים שלא להתקרב לזירה ולאפשר לכוחות ההצלה לסיים את פעולות החירום בזירה".

טפסר משנה שי נחמיה, מפקד תחנת אומה שנכח במקום, סיפר: "כשהגענו לזירה זיהינו 3 לכודים מתחת לאוטובוס, השתמשנו בכלים כבדים לחילוץ הלכודים. מדובר בחילוץ מורכב שכלל בסופו של דבר הרמה של האוטובוס עם מנוף. ניסינו לערוך פעולות חילוץ עדינות בנסיון להציל את הלכודים. לצערי שלושת הלכודים חולצו ללא רוח חיים ונמסרו לגורמי הרפואה. תנחומיי למשפחות".