בשל המצב הביטחוני המשתנה וכחלק מלקחי מבצע ״שומר החומות״, יזמה עיריית ירושלים בשיתוף משטרת ישראל, המשרד לביטחון פנים, ועמותת נצח יהודה, את הקמת פרויקט ״מגן״. הכוונה היא לרתום לפרויקט רשויות מקומיות נוספות בהמשך.
במסגרת הפרויקט יוקמו כיתות כוננות קהילתיות בכלל השכונות בירושלים, כדי לייצר זמינות גבוהה לאירועים ביטחוניים ואירועי חירום בקהילה בשיתוף ובסנכרון מלא בין העירייה – אגף חירום וביטחון, משטרת ישראל, ותושבי העיר המתנדבים. כיתות הכוננות השכונתיות יאוישו על ידי מתנדבים, אשר יעברו הדרכות וקורסים ייעודיים, ולאחר מכן יצטרפו למשמר האזרחי במשטרת ישראל.

היעדים של פרויקט מגן כוללים הקמת כיתות כוננות – הגנה על העיר על ידי אזרחים מיומנים, שפעילותם תקצר את זמן ההגעה לכל אירוע לאומני ואירועי חירום. יעדים נוספים הם אבטחת אירועי קהילה בשכונות, השבת תחושת הביטחון והרחבת מעגלי האבטחה, גם באמצעות שילוב מתנדבים בוגרי המסלולים החרדיים בצה״ל ובעלי הכשרה קרבית במשמר האזרחי.
בקרוב יופעל פיילוט ראשוני, שבמסגרתו המתנדבים יזכו לתהליך הוצאת אישור נשק מהיר, תוכניות אימונים ייחודיות, יקבלו תעודת שוטר וחבילה עם ציוד מקצועי שניתנת למתנדבי משמר האזרחי במשטרה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, אמר כי "פרויקט 'מגן' יתרום להגברת הבטחון האישי של תושבי העיר במרחב הציבורי. הפעולות שיבצעו בכיתות הכוננות, דוגמת הגעה מהירה לאירועי פח"ע והרחבת מעגלי האבטחה על ידי שילוב המתנדבים במשמר האזרחי, יחזקו את הבטחון בשכונות וברחובות ירושלים. פרויקט זה, בנוסף למגוון רחב של פעולות ביוזמת והובלת עיריית ירושלים, דוגמת פריסת כ-3,000 מצלמות ברחבי העיר עם תצפיתנים ותצפיתניות, יביאו לביטחון אישי גבוה יותר בעיר".
אבישי כהן, חבר מועצת עיריית ירושלים, מיוזמי הפרויקט ומוביל אותו בעיר: "אני שמח ונרגש להוביל ולקדם את המיזם שבו אזרחי ותושבי ירושלים יוכלו לקחת חלק פעיל מקצועי ומשמעותי בהחזרת הביטחון האישי למרחב הציבורי. בימים אלו אנו נפגשים עם יו"ר המינהלים הקהילתיים, מחזיקי תיק חירום וביטחון, מש"ק השכונתי, וגורמי ביטחון ומקימים את הכיתות בכל שכונה וקהילה. אין לי ספק שנראה את המיזם החשוב הזה בערים נוספות בארץ. בהזדמנות זו אני רוצה להודות לראש העיר ירושלים מר משה ליאון שנתן לנו את ברכת הדרך תוך שיתוף פעולה מלא".

רס"ן במיל' יוסי לוי, מנכ"ל עמותת 'נצח יהודה: "בימים שאחרי הפיגועים בריכוזים החרדים, פתאום נפל האסימון – אנחנו כגוף שמלווה 14,000 בוגרי צבא חרדיים, יכולים לספק לערים החרדיות מענה עצום, בדמותם של מאות מתנדבים שיתגייסו כדי להקים כיתות כוננות שיספקו מענה לריכוזים החרדיים, שם כמעט ואין מחזיקי נשק ברישיון. החלוצה הראשונה היא עיריית ירושלים אשר מגוייסת לפרויקט ויחד איתה נצא לפיילוט. אני מודה לרה"ע משה ליאון ולחבר המועצה אבישי כהן שהובילו בעירייה את המשימה".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
בוארון
כל החרדים יכולים להתגייס
16:33 12.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתן
רק קחו בחשבון שאם המתנדבים הם אנשי מילואים פעילים בשעת מלחמה יצטרכו אותם בצבא ולכן צריך קרביים שסיימו מילואים בין גיל 40 עד שישים...וצריך יותר משלושת אלפים כי הם יבואו...
רק קחו בחשבון שאם המתנדבים הם אנשי מילואים פעילים בשעת מלחמה יצטרכו אותם בצבא ולכן צריך קרביים שסיימו מילואים בין גיל 40 עד שישים...וצריך יותר משלושת אלפים כי הם יבואו בעשרות אלפים..וצריך תיאום בין כולם ונשקים זמינים אוטומטיים ותחמושת...ממש משמר לאומי...אך יישר כח פעם ראשונה אנשים שמתחילים לקלוט את התמונה....אך אם אנשי המרכז חושבים שהם מחוץ למשחק..הם חיים בסרט ...."אין על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים"..
המשך 21:37 11.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר