פרקליטות מחוז מרכז פלילי, על דעת פרקליט המדינה והיועצת המשפטית לממשלה, הודיעה הערב (רביעי) לחבר הכנסת לשעבר ד"ר מיכאל בן ארי, כי נשקלת העמדתו לדין בגין פרסומים שיטתיים, חוזרים ונשנים של דברי הסתה לגזענות נגד ערבים באשר הם, זאת בכפוף לשימוע שייערך לו ככל שיחפוץ בכך.

על פי מכתב השימוע, שנמסר לבן ארי במסירה אישית, במשך תקופה ממושכת של כשלוש שנים וחצי שתחילתן בסוף שנת 2017, בן ארי פרסם לדבריהם דברי הסתה לגזענות כלפי ערבים באשר הם, במעל לעשרים הזדמנויות שונות.

היועמ"שית (צילום: יונתן זינדל\ פלאש90)

את דבריו המסיתים (כפי שהם מכונים בהודעה), פרסם בן ארי בהיקף תפוצה נרחב מאוד, במסגרת נאום שנשא באירוע פומבי, תקשורתי ורב-משתתפים, במסגרת ראיון שנתן בכלי תקשורת מרכזי ובמסגרת חשבונות הפייסבוק והטוויטר הפופולריים שלו, להם היו מקושרים עשרות אלפי עוקבים ואשר בנוסף היו פתוחים ונגישים באינטרנט לעיני כל.

כזכור, בשנת 2019 נפסלה מועמדותו של ד"ר בן ארי לכנסת בעילת הסתה לגזענות. פרסומיו של בן ארי שכונו כמסיתים זכו לחשיפה רבה, ובפועל היוו במה גם לאחרים להביע את תמיכתם בתכנים באופן פומבי. הפרקליטות טענה כי למרות שכמחזיק ומנהל חשבונות הפייסבוק והטוויטר שלט בן ארי באופן בלעדי בכלל תכניהם, ו"היה יכול למחוק את הפרסומים המסיתים, את התגובות התומכות הקיצוניות של העוקבים או לחסום עוקבים שהגיבו באופן קיצוני, הוא בחר שלא לעשות כן".

סמוטריץ': עוד יום עצוב למערכת שלטון החוק בישראל

(צילום: יונתן זינדל\ פלאש90)

ח״כ בצלאל סמוטריץ׳ מסר: "ההתעמרות במיכאל בן ארי עברה כל גבול. ‏מפסילתו לכנסת, דרך עינוי דין של 3.5 שנים, ועד ההחלטה הערב – בתזמון "מקרי" של ערב בחירות – להגיש נגדו כתב אישום מופרך ובררני הם 100% אירוע פוליטי.

‏"תומכי הטרור יושבים בכנסת ומחרפים ומגדפים את מדינת ישראל ונגד בן ארי מתנהל ציד מכשפות שקרי. אני מקווה שמיכאל ינהל משפט ראווה פומבי ויגן על צדקת דרכו ושמו הטוב ואין לי ספק שיזוכה במשפט ובציבור, אבל צביעות המערכת זועקת לשמים.

"‏עוד יום עצוב למערכת שלטון החוק בישראל. ‏בעזרת השם ובעזרתכם, אנחנו נתקן.