מבזקים
סרוגים

ארה"ב: זיהינו מטוסים רוסים מתקרבים לאלסקה

המתיחות בין האמריקאים לרוסים מחריפה, כאשר רוסיה התקרבה בצורה מסוכנת למרחב האווירי של ארה"ב. האמריקאים נאלצו לשלוח מטוסי F-22 על מנת ליירט אותם

י"ג אב התשפ"ב
ארה"ב: זיהינו מטוסים רוסים מתקרבים לאלסקה

הצבא האמריקאי זיהה מטוסים רוסים שהתקרבו בצורה מסוכנת למרחב האווירי של מדינת אלסקה בארה"ב ביום שני. כך מדווח פיקוד הגנת האוויר והחלל של צפון אמריקה. המטוסים נכנסו בשני מקרים שונים למרחב ההגנה האווירית של אלסקה, שבו מתחילים לזהות גורמים מחשש לכניסה למרחב הרשמי.

בשני המקרים, היה מדובר במטוס ריגול רוסי אחד. בתקרית השנייה, האמריקאים שלחו מטוסי F-22 על מנת ליירט את המטוס.

דיווח: רוסיה החלה להתאמן על הפעלת כטב"מים מאיראן
דיווח: רוסיה החלה להתאמן על הפעלת כטבצילום: דיווח: רוסיה החלה להתאמן על הפעלת כטב

"המטוס הרוסי נשאר במרחב האווירי הבינלאומי, ולא נכנסו לשטח בריבונות אמריקאית או קנדית", כך מסרו בפיקוד הגנת האוויר והחלל של צפון אמריקה.

נראה כי המתיחות בין רוסיה לארה"ב רק מחריפה, זאת על רקע המלחמה באוקראינה. האמריקאים אישררו את הצטרפות שבדיה ופינלנד לנאט"ו, במהלך שהרגיז מאוד את הרוסים, וגרם להם להרגיש מאוימים אף יותר, כאשר האמריקאים מטילים עליהם גם סנקציות כבדות.

F-22 ארה"ב מטוסים רוסיה