רשות שדות התעופה הודיעה היום (שלישי) כי פלסטינים הגרים ביהודה ושומרון יוכלו לטוס לטורקיה דרך נמל התעופה רמון הסמוך לאילת. מדובר בפעם הראשונה שבה תושבים פלסטינים יוכלו לטוס לחו"ל דרך שדה תעופה ישראלי.

לפי הודעת רשות שדות התעופה, הטיסות הראשונות יחלו בסוף אוגוסט. בשלב הראשון יצאו טיסות רק לאנטליה, ובספטמבר יתווספו טיסות גם לאיסטנבול. הטיסות יבוצעו על ידי חברות התעופה הטורקיות "פגסוס" ו"אטלס", שיוציאו 2 טיסות בשבוע לכל יעד.

שדה התעופה רמון באילת (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

קבוצת הנוסעים הפלסטינים הראשונה תצא באוטובוס מאורגן מבית לחם לשדה התעופה רמון, ומשם הם יעלו על המטוס לטורקיה. עד היום, הפלסטינים היו צריכים לעבור לירדן כדי לטוס משם לחו"ל – אך כעת הם יוכלו לעשות זאת גם מישראל.

גורמים ביטחוניים אמרו כי המהלך מתבצע כחלק מיוזמה של מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, שעובד עם אנשיו בחודשים האחרונים על הפיילוט לאפשר לתושבי יהודה ושומרון לטוס לחו״ל דרך שדה התעופה רמון. לדבריהם, בשבועות האחרונים פועלים במתפ״ש, בשיתוף השב"כ והמשטרה, כדי להסדיר את נהלי האבטחה של היוזמה, שתחל בעוד שבועיים במתכונת פיילוט.