על רקע המשבר סביב הסוכנות היהודית והמתיחות הקשה בין ישראל לרוסיה בחודשים האחרונים, שוחח נשיא המדינה יצחק הרצוג עם עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
הנשיאים דנו בנושאים בילטרליים שונים בין שתי המדינות, וביניהם, אתגרי העם היהודי בתפוצות. כמו כן, נשיא המדינה הרחיב בשיחה על סוגיית פעילות הסוכנות היהודית ברוסיה. נשיא רוסיה הדגיש את מחויבותו האישית להנצחת השואה ולמאבק באנטישמיות, והבטיח להמשיך ולעמוד לצד הקהילות היהודיות ברוסיה ובתפוצות.
על פי הודעת בית הנשיא, השיחה שהתנהלה באווירה חיובית, הייתה ארוכה, כנה ופתוחה. שני הנשיאים הדגישו את שיתופי הפעולה החשובים בין ישראל ורוסיה וסיכמו לעמוד בקשר על מנת להמשיך ולחזק את היחסים בין המדינות.
הנשיא הרצוג הוא זה שיזם את השיחה לבקשת ראש הממשלה יאיר לפיד ובתיאום עם משרד החוץ.
כזכור, בתום הדיון בבית המשפט במוסקבה על פעילותה של הסוכנות היהודית ברוסיה שנערך בחודש שעבר, הוחלט כי דיון נוסף בנושא יתקיים ב-19 באוגוסט. המשמעות היא שהחלטה סופית בעניין הסוכנות לא תתקבל לפני כן, כשהצדדים ימשיכו בשבועות הקרובים בניסיון להרגיע את המתיחות בין ישראל ורוסיה סביב הנושא.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים