חדשות

כפי שסוכם: ליצמן הורשע במסגרת עסקת טיעון

בית המשפט גזר על הח"כ לשעבר יעקב ליצמן קנס של 3,000 ש"ח ומאסר על תנאי, זאת בהתאם לסיכום בהסדר הטיעון שבו הודה והורשע בהפרת אמונים על מעורבותו בפרשת מלכה לייפר

כפי שסוכם: ליצמן הורשע במסגרת עסקת טיעון
צילום: (צילום: חיים גולדברג/ סרוגים)

אחרי שהודה והורשע בעבירה של הפרת אמונים שיוחס לו במסגרת הסדר טיעון, בית משפט השלום בירושלים גזר היום (שני) על חבר הכנסת והשר לשעבר יעקב ליצמן קנס של 3000 ש"ח ו-8 חודשי מאסר על תנאי. עם צאתו מבית המשפט, ליצמן אמר כי הוא "מכבד את פסק הדין של השופט".

ליצמן
ליצמן| צילום: (צילום: חיים גולדברג\סרוגים)

כזכור, כנגד ליצמן עמדו שלוש חקירות שעסקו בין השאר בהשתדלותו לטובת מלכה לייפר, חרדית שהוסגרה לאוסטרליה בחשד לעבירות מין בתלמידות. ליצמן הואשם כי פעל להשיג לה חוות דעת פסיכיאטריות הקובעות כי אינה כשרה לעמוד לדין.

במסגרת הסכם הטיעון אליו הגיע עם הפרקליטות, עליו חתם היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט בשבוע האחרון לכהונתו, נקבע כי בפרשת מלכה לייפר, ליצמן יודה בהפרת אמונים, וכן יודה כי לחץ על הפסיכיאטר המחוזי בירושלים כדי שיספק חוות דעת למלכה לייפר. כחלק מההסכם ליצמן התפטר מהכנסת, וזאת על מנת שיוכל להגיע לדיון בבית המשפט כאזרח.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
אריק
09.08.22

הסדר טיעון בקיצור העל חרטה גם אשכנזי גם שר גם חרדי וגם אנשי שלומינו קוראים לזה בלעז פ ר ו ט ק צ יה אם היה בוזגלו היתה חגיגה גדולה

2
נועם
01.10.22

יעקב יעקב ליצמן מנהיג היהודים

1
נועם
27.04.23

אליעזר אליעזר שלמה שיק מנהיג היהודים