חדשות בעולם

המתיחות גואה: סין מאריכה את התרגילים בטייוואן

המתיחות סביב טיוואן רק מחריפה מרגע לרגע. אחרי התרגילים בשבוע האחרון בתגובה לביקור פלוסי באי, שהיו אמורים להיגמר, מודיעים הסינים על תרגילים נוספים, בהתרסה נוספת מול האמריקאים

המתיחות גואה: סין מאריכה את התרגילים בטייוואן
צילום: (צילום: שאטרסטוק)

יום אחרי שהתרגילים הצבאיים של סין סביב טייוואן היו אמורים להסתיים, מודיעים כעת הסינים – נקיים תרגילים נוספים.

כזכור, התרגילים בשבוע האחרון הגיעו כתגובה לביקורה של ננסי פלוסי באי, מה שהסינים ראו כהתגרות משמעותית. סין רואה בטייוואן כטריטוריה השייכת לה, כאשר ארה"ב שמרה על עמימות בשנים האחרונות בנושא, למרות שהיא תמיד תמכה רשמית בעצמאות טייוואן.

ביקור פלוסי שבר את העמימות הזו, כאשר מדובר בביקור ראשון מסוגו מזה 25 שנה. כמו כן, לפני מספר חודשים, הצהיר הנשיא ביידן כי יגן על טייוואן גם עם כוח פיזי במקרה הצורך.

התרגילים הסינים של השבוע האחרון, התרכזו בשישה מוקדים שבעצם הקיפו את טיוואן, ומנעו את הגישה של ספינות אזרחיות ומטוסים באזור. הכוחות הסינים ביצעו תרגילים באש חיה ושיגרו טילים לעבר איים קטנים שבשליטת טיוואן, הקרובים לאי הגדול. חלק מהתקיפות אף זלגו לטריטוריה יפנית.

ההסלמה במצב מדאיגה ביותר את המערב, במיוחד על רקע המלחמה באוקראינה. אחרי שהמנהיגים האמריקאים והאירופאים ראו מה הדיקטטורה של פוטין יכולה לעשות כאשר לא עוצרים אותה, החשש הוא שטייוואן תהפוך לאוקראינה גרסה 2.0. כל זאת סביב המלחמה הכלכלית הקרה שכבר קיימת בין ארה"ב לבין סין, והתמיכה הישירה של סין ורוסיה אחת בשנייה. במצב כזה, קשה לדעת לאן המצב עשוי להידרדר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות