אחרי שלושה ימים של עוצר בעוטף עזה, ולפני יומיים נוספים של עוצר, בצה"ל החליטו להראות גם צעדים התקפיים. בהוראת הרמטכ"ל תוגברה אוגדת עזה בכוחות ארטילריה, הנדסה, חי״ר, שריון וכוחות מיוחדים.
למרות התיגבור, בשלב זה לא קיימת פקודת עוצר יציאות מלאה, אבל הוחלט שחלק מהכוחות יישארו בגזרה.
דובר צה"ל מסר: "כחלק מהיערכות צה"ל ובהתאם להערכת המצב, הוחלט על תגבור אוגדת עזה בכוחות נוספים לטובת הגברת המוכנות".
בתוך כך קיים הערב ראש הממשלה יאיר לפיד קיים היום (ה'), 04 באוגוסט 2022, ז' באב תשפ"ב, הערכת מצב ביטחונית, בקריה בת"א. בדיון השתתפו שר הביטחון בני גנץ, היועץ לביטחון לאומי ד"ר איל חולתא, הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי, ראש השב"כ רונן בר וגורמים נוספים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ראש הממשלה אמר בתום הדיון כי "אנו מבינים ושותפים לקושי של תושבי הדרום. מה שעומד מול עינינו – שמירה על חייהם והגנה על ביטחון ישראל. סידורי הביטחון שהוחלט עליהם הם היערכות נדרשת וזמנית בלבד. לא נקבל מצב לאורך זמן שבו ארגוני הטרור ישבשו את חיי התושבים. לא נירתע מהפעלת כוח כדי להחזיר את שגרת החיים בדרום המדינה, ולא נפסיק את מדיניות המעצרים של פעילי טרור ביו״ש".

התקיפות "החסימות יימשכו ככל שיידרש"
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
אם התרגלנו לשמוע את בכירי צה"ל מדברים בזמן סבב לחימה, כי "המבצע יימשך ככל שיידרש", היום באוגדת עזה הזמירות הן הפוכות ונראה כי הניסיון הוא להרתיע דווקא את הצד הישראלי.
מפקד אוגדת עזה, תא"ל נמרוד אלוני אומר היום בסרטון מסיור בשטח: "הכוחות באוגדת עזה נמצאים בימים האחרונים בכוננות גבוהה. אנחנו מזהים כוונות של הג'יהאד האסלאמי לממש פיגועים כנגד תושבי העוטף וחיילי צה"ל, ולכן פרסנו חסימות לכל רוחב הגזרה. החסימות יימשכו ככל שיידרש, ביטחון התושבים קודם לכול".
בג'יהאד האיסלאמי לא ירו אפילו כדור אחד, ובקושי פיזרו איומים, אבל צה"ל ממשיך במסרים כאילו מדובר במבצע: "לצד מאמצי ההגנה אוגדת עזה קולטת כוחות לעימות אפשרי עם הג'יהאד האסלאמי, בהתאם להערכת המצב".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
סיסי
המחבלים לא מבינים מה קורה ביכלל
02:20 05.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סימונה מדימונה
אמרה סימונה מדימונה,אני רואה כאן התנהגות סופר אגואיסטית,מרושעת, ואטומה, של ערלי הבשר וערלי הלב ,תושבי העוטף,עד שזכינו למגר את הרוע והאיום הקיומי של כת הביביסטים ,והבאנו במקומו ראש ממשלה נאור...
אמרה סימונה מדימונה,אני רואה כאן התנהגות סופר אגואיסטית,מרושעת, ואטומה, של ערלי הבשר וערלי הלב ,תושבי העוטף,עד שזכינו למגר את הרוע והאיום הקיומי של כת הביביסטים ,והבאנו במקומו ראש ממשלה נאור ,משכיל ,אינטלגנט ,גיבור כשמשון ,וחכם כאיתיאל ,דמות של על אדם,במקום לתת לבן אדם קצת לנוח ,קצת לנפוש,אחרי שעשרות שנים מנוחה לא ראה ותנומה לא נתן לעפעפיו,עסק יומם ולילה ודאג לנו האזרחים הקטנים, אז זהו שממש לא, תושבי העוטף המפונקים צרה עינם במנוחתו של גיבור ישראל ,שמסר נפשו בחזיתות בכל מלחמות ישראל להגנתם ןרווחתם,בושו והכלמו
המשך 19:04 04.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר