מבזקים
סרוגים

מפקד האוגדה: "החסימות יימשכו ככל שיידרש"

מפקד אוגדת עזה תא"ל נמרוד אלוני מצדיק את העוצר על תושבי עוטף עזה "ביטחון התושבים קודם לכול", כדי להרתיע את התושבים הוא השתמש בביטוי השמור בעיקר למבצעים צבאים "יימשך ככל שיידרש"

מפקד האוגדה: "החסימות יימשכו ככל שיידרש"
מפקד האוגדה: "החסימות יימשכו ככל שיידרש" צילום: צילום: דובר צה"ל

כוננות הספיגה שמכניסה את יישובי עוטף עזה לעוצר תימשך לפחות עוד 48 שעות. אחרי סיור של הרמטכ"ל באוגדת עזה, והערכת מצב של שר הביטחון, אין בשורה לתושבי הישובים הסמוכים לגדר והם ימשיכו להיות בסגר, חלקם בעוצר.

בעקבות הביקורת: לפיד ביטל את החופשה בצפון
בעקבות הביקורת: לפיד ביטל את החופשה בצפוןצילום: בעקבות הביקורת: לפיד ביטל את החופשה בצפון

התקיפות החסימות יימשכו ככל שיידרש

אם התרגלנו לשמוע את בכירי צה"ל מדברים בזמן סבב לחימה, כי "המבצע יימשך ככל שיידרש", היום באוגדת עזה הזמירות הן הפוכות ונראה כי הניסיון הוא להרתיע דווקא את הצד הישראלי.

מפקד אוגדת עזה, תא"ל נמרוד אלוני אומר היום בסרטון מסיור בשטח: "הכוחות באוגדת עזה נמצאים בימים האחרונים בכוננות גבוהה. אנחנו מזהים כוונות של הג'יהאד האסלאמי לממש פיגועים כנגד תושבי העוטף וחיילי צה"ל, ולכן פרסנו חסימות לכל רוחב הגזרה. החסימות יימשכו ככל שיידרש, ביטחון התושבים קודם לכול".

בג'יהאד האיסלאמי לא ירו אפילו כדור אחד, ובקושי פיזרו איומים, אבל צה"ל ממשיך במסרים כאילו מדובר במבצע: "לצד מאמצי ההגנה אוגדת עזה קולטת כוחות לעימות אפשרי עם הג'יהאד האסלאמי, בהתאם להערכת המצב".

גנץ והרמטכ"ל בהערכת מצב (ניקול לקסבי משרד הביטחון)

אחרי סיור הרמטכ"ל, גם שר הביטחון בני גנץ קיים היום הערכת מצב מורחבת בהשתתפות הרמטכ"ל, ראש השב"כ, מנכ"ל משרד הביטחון ובכירים נוספים.

בהודעת של שר הביטחון נאמר כי "שר הביטחון הנחה להיערך לשימוש במגוון אמצעים אזרחיים וצבאיים על מנת להסיר את האיום על הדרום ולבצע היערכות מבצעית רחבה, במטרה להשיב את שגרת החיים המלאה. שר הביטחון הנחה את ראש רח"ל ביחד עם צה"ל באמצעות פיקוד העורף, לפעול מול משרדי הממשלה, למתן מענה הולם לתושבי היישובים בעוטף. כמו כן, הדגיש שר הביטחון, כי כלל הפעילות המבצעית בכלל הגזרות תימשך".

אוגדת עזה נמרוד אלוני עוטף עזה עוצר