מבזקים
סרוגים

מתקפה קשה מבית: 'יאיר גולן לא ראוי להיות יו"ר מרצ'

בעקבות דבריו של יאיר גולן לפיהם אין עם מי לדבר בצד הפלסטיני, השר עיסאווי פריג' יוצא נגדו במתקפה חריפה: "‏יאיר גולן מהדהד את ה"אין עם מי לדבר" של הימין"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ז' אב התשפ"ב
מתקפה קשה מבית: 'יאיר גולן לא ראוי להיות יו"ר מרצ'
מתקפה קשה מבית: 'יאיר גולן לא ראוי להיות יו"ר מרצ' צילום: (צילום: תומר ניוברג\ פלאש90)

השר לשיתוף פעולה איזורי, עיסאווי פריג' ממרצ, יוצא במתקפה חריפה נגד סגן השרה יאיר גולן המועמד לראשות המפלגה, ואומר כי הוא אינו ראוי להיות יו"ר מרצ.

"הגיע הזמן" | העצה של יאיר גולן לפרשן עמית סגל

בעקבות דבריו של גולן לאתר 'אייס', לפיהם "אין על מה לדבר עם הפלסטינים, ובעיקר אין עם מי לדבר שם", אמר פריג':  "‏יאיר גולן מהדהד את ה"אין עם מי לדבר" של הימין, בורח מהמליאה כדי לא לתמוך בחוק להנצחת נרצחי טבח כפר קאסם. מנסה להפוך את מרצ למפלגת פלקט עמומה".

פריג' הוסיף כי דבריו של גולן הם "ההיפך הגמור מהמפלגה שהיא הבית שלי יותר מ-30 שנה. בגלל כל אלו ועוד הרבה, גולן לא ראוי להיות יו"ר מרצ".

בתוך כך, גורמים במרצ מותחים ביקורת על החלטת היו"ר לשעבר זהבה גלאון, להתמודד רק על הנהגת המפלגה ולא על מקום ברשימה, כך שבמידה ויאיר גולן ייבחר ליו"ר, גלאון שהכריזה כי היא "חוזרת למרצ", לא תהיה חלק מהמפלגה שנאבקת על אחוז החסימה.

גורם במפלגה שברך על חזרתה של גלאון לחיים הפוליטיים, התאכזב לגלות כי במקרה שהיא לא תזכה בראשות הוא לא יראה אותה ברשימה: "זהבה גלאון רוצה לקבל את אמון מצביעי מרצ להוביל את המפלגה, אבל לא באמת רוצה להיות חלק".

ביקורת במרצ על זהבה גלאון: "זלזול באינטליגנציה"
ביקורת במרצ על זהבה גלאון: צילום: ביקורת במרצ על זהבה גלאון:

הגורם ממשיך ומותח ביקורת על גלאון: "או הראשות או כלום? אם זהבה לא תהיה יו"ר אין סכנה לדמוקרטיה יותר? לא צריך להציל את מרצ?". לדבריו: "זה מרגיש כמו זלזול באינטליגנציה של המצביעים. כאילו כל מה שנאמר מצידה הוא בערבון מוגבל – תבחרו בי ואציל אתכם, לא תבחרו בי ואחריי המבול. פטרונות לשמה. זה מעלה תהיות לגבי רצינותה בהתמודדות".

יאיר גולן מרצ עיסאווי פריג'