אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מושלם: 3 מתכונים לדג סלמון

מחפשים רעיון לארוחת הערב? סידרנו לכם 3 מתכונים קלים להכנה של דג סלמון: דג סלמון במיקרו, שיפודי סלמון ומוקפץ ירקות עם סלמון מפנק וטעים

מושלם: 3 מתכונים לדג סלמון
  (צילום: שאטרסטוק)

מוקפץ סלמון

מצרכים:

300 גרם נודלס
1 כף שמן
1 בצל
1 פלפל אדום
2 קישוא
1 גזר
כוס ברוקולי (קפוא או טרי)
3 שיני שום חי
מעט מלח ופלפל
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי
פלפל חריף (לחובבי חריף)
400 גרם סלמון

לקישוט:

בוטנים
בצל ירוק

אופן ההכנה:

שמים שמן בווק או במחבת גדולה, חותכים גס את הבצל ומטגנים, לאחר מספר דקות מוסיפים שום (ניתן כשיני שום שלמות או לקצוץ אותן ולהוסיף).

בשלב הזה, אם אתם חובבי חריף, ניתן להוסיף פלפל חריף. את שאר הירקות חותכים גס. מוסיפים את הגזר ומטגנים ולאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מספר דקות.

כשהירקות התרככו מוסיפים את הרוטב סויה והצ'ילי. בשלב הזה, ניתן לתבל במעט מלח ופלפל ובתבלינים האהובים עליכם.

במקביל, בזמן שהירקות מתבשלים, חותכים את דג הסלמון לקוביות וצורבים במחבת נפרדת. לאחר מכן, מוסיפים את הסלמון אל המוקפץ ומבשלים מספר דקות ביחד.

מפזרים מעל בוטנים ומעט בצל ירוק קצוץ.


מתכון לסלמון מהיר במיקרוגל

מצרכים:

  • חתיכה אחת של פילה סלמון
  • מלח ופלפל
  • 2 כפיות מיונז
  • 1-2 כפיות רוטב צ'ילי
  • 2-3 פרוסות לימון
  • 1 כפית פטרוזיליה

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. נשטוף את הסלמון במים קרים ונניח אותו יבש על כלי (בעל מכסה) המתאים לחימום במיקרוגל, כשהעור של הדג מונח כלפי מטה. נתבל את הדג עם מלח ופלפל.
  2. בקערית קטנה, נערבב מיונז עם רוטב צ'ילי ונמרח על הדג. נפזר פרוסות לימון ופטרוזיליה על הדג.
  3. נכסה את הכלי ונכניס אותו למיקרוגל ל-3.5 דקות.
  4. נבדוק במרכז הדג עם מזלג אם הוא מוכן, במידה ולא, ניתן לחמם לעוד 30-45 שניות.
  5. נפזר עוד פטרוזיליה ופרוסות לימון ונגיש.

המתכון באדיבות המותג Beko


מתכון לשיפודי סלמון

כשמדברים על ארוחה אולטימטיבית לתקופה – מדברים על ארוחה קלה, בריאה ובעיקר כזו שלא צריך להשקיע בה שעות נוספות במטבח. סידרנו לכם מתכון קל לשיפודי סלמון טעימים שאפשר לתקתק ב-15 דקות בלבד!

מצרכים:

800 גרם פילה סלמון ללא עור

למרינדה:

4 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
4-3 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 לימון טרי סחוט
1 כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לקישוט:

פרוסות לימון טרי ועלי פטרוזיליה/ שומשום

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. חותכים את הסלמון לקוביות בינוניות, מיבשים מעט בנייר מגבת ומפזרים מעל מלח ופלפל.

2. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה

3. מערבבים את קוביות הסלמון במרינדה (אם יש זמן שווה להשהות את הסלמון במרינדה למשך כ20 דקות במקרר)

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות, במקביל מסדרים את קוביות הסלמון על השיפודים ולסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה

4. מפזרים את המרינדה הנותרת על השיפודים ומכניסים לתנור למשך  10-12 דקות ומוציאים

(במקום לאפות, ניתן גם לטגן את השיפודים על מחבת פסים חמה עם מעט שמן זית על אש בינונית-גבוהה עד להזהבה)

5. מגישים חם את השיפודים לצד פרוסות לימון ופטרוזיליה טרייה, מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה / אורז/ צ'יפס או כל תוספת אהובה אחרת

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו