מי מטרפד את כניסתו של כהנא לכנסת הבאה?
יו"ר יהדות התורה משה גפני, נשמע בהקלטה רומז כי הוא פועל לטרפוד שיבוצו של מתן כהנא בכנסת הבאה: "מתן כהנא מסתובב בעולם. הוא עובר ממפלגה למפלגה, מחפש נדבה"
בשבועות האחרונים דווח לא פעם כי חברי הכנסת החרדים העבירו מסרים למפלגות השונות, כי מפלגה שתיקח אליה את מתן כהנא, מסתכנת בכך שהחרדים לא ישתפו איתה פעולה בהרכבת הממשלה הבאה.
הבוקר, ב'כאן רשת ב' חשף זאב קם הקלטה בה נשמע משה גפני רומז שהוא פועל לטרפד את בחירתו של כהנא לכנסת הבאה.
בהקלטה נשמע גפני אומר: "מתן כהנא מסתובב בעולם. הוא עובר ממפלגה למפלגה, מחפש נדבה אולי מישהו יכניס אותו – כן או לא".
בשלב הזה נשמע גפני אומר בקול בטוח כמי שיודע דבר או שניים: "אני מניח שלא יכניסו אותו, הוא לא שווה הרבה".
גפני הוא לא חבר הכנסת היחיד שהתבטא נגד שיבוצו של כהנא. בעוד סגן שר הדתות מימינה מגשש את המשך דרכו הפוליטית, חבר הכנסת אוריאל בוסו מש"ס מבהיר כי מפלגה שתיקח אותו לשורותיה, תהיה בבעיה מבחינת שיתוף פעולה עם המפלגות החרדיות בכנסת הבאה.
בראיון לרדיו 'קול ברמה', תקף בוסו בחריפות את כהנא ואמר: "מבחינתנו מתן כהנא וגלעד קריב באותו קו בנושא היהדות. הוא הוכיח את זה בשנה האחרונה שפגע בכל קודשי היהדות".
בוסו הבהיר כי "מפלגה שתיקח אותו לשורותיה תהיה לה בעיה איתנו בדיוק כמו עם גלעד קריב".
כהנא השיב לבוסו בחשבון הטוויטר שלו וכתב: "אז מה שבש"ס בעצם אומרים זה שהרב דרוקמן, הרב שטרן, הרב מדן, הרב רא"ם, הרב מלמד, הרב סתיו ועוד רבנים גדולים ורבים הם בעצם רפורמים".
"בעז"ה אמשיך לייצג בגאון בתי מדרש רבים שש"ס, ואלו שמיישרים איתם קו, מחרימים", כתב כהנא.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו