מבזקים
סרוגים

"אם בעוטף לא תהיה שיגרה – גם בעזה לא תהיה שגרה"

שר הביטחון בני גנץ מתייחס לעוצר שהטיל צה"ל על ישובי עוטף עזה: "אנחנו נפעל בנחישות, גם להחזרת השגרה לעוטף עזה. ואם לא יהיה ניתן לחזור לשיגרה גם בתוך עזה לא תהיה שיגרה"

"אם בעוטף לא תהיה שיגרה – גם בעזה לא תהיה שגרה"
"אם בעוטף לא תהיה שיגרה – גם בעזה לא תהיה שגרה" צילום: (צילום: נעם ריבקין פנטון/פלאש90)

שר הביטחון בני גנץ (כחול לבן) התייחס היום לראשונה לסגר שהטיל צה"ל על תושבי עוטף עזה בעקבות מעצרו של ראש הג'יהאד האיסלאמי בג'נין באסם סעדי לפני יומיים.

ביומיים האחרונים, קיבוץ כרם שלום נמצא בעוצר, כשהתושבים אינם יכולים לצאת ולהיכנס ממנו, לחקלאים אסור להתקרב לגדר, תנועת הרכבות נעצרה, וכבישים רבים חסומים בגזרה.

ישובי עוטף עזה בסגר: מדינת ישראל נכנעת לעצמה
ישובי עוטף עזה בסגר: מדינת ישראל נכנעת לעצמהצילום: ישובי עוטף עזה בסגר: מדינת ישראל נכנעת לעצמה

גם בתוך עזה לא תהיה שיגרה

"אני מבקש להתייחס למצב הביטחוני, צה"ל, שב"כ, מג"ב והמשטרה פועלים מזה חודשים במסגרת מבצע שובר גלים, כדי לסכל פיגועים ולמנוע פגיעה מאזרחים חפים מפשע. זוהי מטרתנו היחידה.

אנחנו נמשיך בפעילות המבצעית מתי שתידרש והיכן שתידרש. שום איום לא יסיט אותנו. אנחנו נפעל בנחישות, גם להחזרת השגרה לעוטף עזה. ואם לא יהיה ניתן לחזור לשיגרה גם בתוך עזה לא תהיה שיגרה. אם השיגרה תחזור – כל תושבי האזור ירוויחו".

לא צריך להישען על הקצוות

שאלנו את גנץ על האמירה של ח"כ אלי אבידר, לפיה אין לגוש השמאל ממשלה בלי הרשימה המשותפת.

יש שני מצבי יסוד: אם לנתניהו יש 61, כמו שהיטיב לתאר שר המשפטים גדעון סער – מה יקרה למשטר בישראל ומה יקרה לממשלה בישראל. המשטר – ישונה, והממשלה תוטה לכיוון גזעני וקיצוני. אם לא יהיה 61, נפתח מנעד ציוני, יהודי, ישראלי רחב שלא צריך להישען על הקצוות ולכן זה לא יקרה.

בני גנץ הג'יהאד האיסלאמי עוטף עזה