על רקע ההתקדמות במשא ומתן בין סמוטריץ' לבן גביר, בקבוצת רכזי הערים של עוצמה יהודית הביעו אנשי השטח של המפלגה זעם על סמוטריץ׳ וההסכם המסתמן: "רוצים את הקולות של הפריפריה – אבל בלי לתת ייצוג".

כזכור, אתמול העביר יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ׳ הצעה לאיחוד בין עוצמה יהודית לציונות הדתית – שזכתה להסכמה מצד איתמר בן גביר. על פי ההצעה, המפלגות ירוצו ברשימה אחת בהנהגה משותפת, ומקומות 2, 5, 7, 9, ו-10 יוקצו לעוצמה יהודית. עם זאת, במקום השביעי יהיה מועמד שיצטרך לעבור את אישורו של סמוטריץ', זאת בזמן שבן גביר רוצה להביא מועמד מהפריפריה.

"אנשים רוצים שאיתמר ילך לבד". ההתכתבויות בקבוצת עוצמה יהודית (צילום מסך)

אחד הרכזים בקבוצת עוצמה יהודית כתב: "הם פונים אך ורק לקהל הציוני דתי (אשכנזי)", בפועל בשטח אנשים רוצים שאיתמר ילך לבד". רכז נוסף מכנה את מפלגת הציונות הדתית "חבורת מתנשאים…" טוען: "אנחנו שווים פי 2 מהם, אם הם לא רוצים לא צריך" ומציע לבן גביר 'לשחרר מהמשא ומתן'. רכזת אחרת ממהרת להסכים איתו: "יוצא להם כל היהירות בגלל שאנחנו פריפריה, זה לא בא להם בטוב בעין".

בזמן שבן גביר קרא אתמול לחתום באופן מידי על הסכם, אנשי השטח שלו זועמים על ההצעה, כך לפי השיחות מקבוצת הוואטסאפ של רכזי האזורים במפלגה, שרוצים שהמקום השביעי יישמר למועמד מהפריפריה. אחד הרכזים כותב: "שקד חילוניה מצפון תל אביב זה בסדר. אלמוג מסורתי מהפריפריה זה בעיה לסמוטריץ".

מההתכתבויות נראה שפעילי עוצמה יהודית, שלמעשה מחזיקים את השטח של המפלגה בערי הפריפריה, זועמים על ההצעה של סמוטריץ'. ואולי גם מנסים להפעיל לחת מאחורי הקלעים בניסיון למנוע שותפות בין המפלגות.