חדשות

פרשת הסוהרות | הרצוג: "האחראים יתנו את הדין"

נשיא המדינה התייחס הבוקר לפרשת הסוהרות בכלא גלבוע: "איך הגענו למצב המחריד שבו דווקא נשים המגינות עלינו - גופן הפקר? הפגיעות והצלקות שהחיילות סובלות מהן לא חולפות לעולם"

הרצוג (הרצוג (צילום: קובי גדעון/ לע"מ) )

נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס שנערך הבוקר בבית הנשיא, בהתייחסות לפרשת הסוהרות בכלא גלבוע: "הנשיא נבון הקפיד לא אחת להעלות על נס את המוסר, המוסר היהודי והמוסר האנושי. לכן אני מבקש להגיד היום בפתח דבריי דברים נוקבים שיוצאים מהלב שאני בטוח שגם הוא היה זועק אותם בכל אתר ואתר. דברים הנוגעים לדברים הקשים בכלא גלבוע עליהם שמענו ביתר שאת בימים האחרונים".

אלה הלקחים שהפיקו בצה"ל מפרשת הסוהרות

הרצוג המשיך ואמר: "כשאני שומע את עדויותיהן של הסוהרות בימים האחרונים, אני מתמלא בזעזוע וכאב, וחש בחילה. נדמה לי שזו התחושה בקרב כלל הציבור בישראל".

יצחק הרצוג
יצחק הרצוג| צילום: נשיא המדינה (קרדיט צילום: אבי קנר)

"כל אישה בישראל צריכה להיות מוגנת, כל מי שפועלת בשם המדינה חייבת להיות מוגנת" הוסיף הרצוג ורטן: "איך הגענו למצב המחריד שבו דווקא נשים המגינות עלינו – גופן הפקר? חשוב שנזכור שהפגיעות והצלקות שהחיילות סובלות מהן לא חולפות לעולם. הן נחרטות בגופן, בנפשן ובנשמתן של הקורבנות".

הרצוג מסיים ודורש: "עלינו לרדת לעומק חקירת המקרים כך שכל האחראים יתנו את הדין במלוא החומרה. זו המחויבות שלנו".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

15 תגובות
13
אליהו
02.08.22

הפרקליטות .בתי המשפט צריכים לתת את הדין על שאין עונש מוות למחבלים גם אם אין להם דם על הידים.התקשורת והשמאל צריכים לתצ את הדין בגלל שתומכים בפרקליטות ובאוייב

הצטרפו אלינו