בעקבות מעצרו של ראש הג'יהאד האיסלאמי (גא"פ) בשומרון באסם סעדי בג'נין הלילה, צה"ל חושש מתגובה וסוגר את הכבישים בעוטף עזה למעבר אזרחים.

החשש הוא כי מחבלים של ארגון הטרור יגיבו בירי טילים וירי מרגמות לעבר מטרות קרובות לגדר, ולכן נסגרו למעבר הכבישים הסמוכים לגבול והופסקה תנועת הרכבות. מערכות החינוך ביישובי עוטף עזה יקיימו היום את פעילותן בקרבת מרחבים מוגנים.

דובר צה"ל מסר הבוקר: "לאור הערכת המצב ובעקבות פעילויות טרור המזוהות עם ארגון הטרור הג׳יהאד האיסלאמי, הוחלט הבוקר (ג׳) על חסימות אזורים וצירים סמוכים לגדר המערכת ברצועת עזה.

האזורים שייחסמו הינם כלל צירי הגישה החקלאיים מערבית לכביש 232.

בנוסף, ייסגרו גם הצירים הבאים :

כביש מספר 4 – מצומת זיקים עד כביש הגישה למעבר ארז.

כביש מספר 34 – מצומת יד מרדכי ועד צומת ניר עם.

כביש מספר 232 – מניר עם ועד לכרם שלום.

כמו כן, תיאסר כניסה לגבעת ״קובי״ (״אנדרטת הארבעה״) בשדרות, לאנדרטת ״החץ השחור״, לגבעת הפעמונים על שם אסף סיבוני ז״ל, לגבעת נזמית ולגבעת ״הפרש הבודד״.

בנוסף, הוחלט על סגירת חוף זיקים למבקרים ועל עצירת תנועת הרכבות בין אשקלון לשדרות וסגירת מעבר ארז לתנועת פועלים.

יודגש כי המרחב ייסגר לתנועה מחשש לאיום ישיר ועל מנת למנוע פגיעה אפשרית באזרחים."

מרכבת ישראל נמסר: "בהנחיית גורמי הבטחון, לא תחודש הבוקר (שלישי) תנועת הרכבות בין תחנות אשקלון (מצפון) ונתיבות (מדרום), ותחנת שדרות תיסגר זמנית. היסעים הוזמנו לתחנות נתיבות, שדרות, אשקלון.