בכיר הג'יהאד האסלאמי בסאם אל-סעדי וחתנו אשרף אל-ג'דה, נעצרו במהלך הלילה (בין שני לשלישי) במחנה הפליטים ג'נין ע"י כוחות צה"ל.

צפו ברגעי המעצר:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2022-08-02 at 01.17.20

בעקבות המעצר, גדודי אל-קודס, הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה מכריזים על דריכות ומגבירים את מוכנות הלוחמים שלהם וכל היחידות הלוחמות בשטח – זאת לטענתם "בתגובה לתוקפנות" נגד בכיר הג'יאהד האסלאמי אל-סעדי.

בסאם אל-סעדי, בן 61, כלוא לשעבר 7 פעמים על מעורבותו בפעילות טרור עניפה לאורך השנים שמשמש כראש ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי בשומרון. עוד הוא נמנה עם הנהגת הגא"פ הבכירה וכסמכות עליונה של התנועה ביהודה ושומרון.

"פעולה פלסטינית גדולה"

בכיר נוסף בג'יהאד האסלאמי, חאדר עדנאן: "כל פגיעה בחייו של השייח' בסאם אל-סעדי פירושה שתהיה פעולה פלסטינית גדולה".

אל-סעדי וחתנו

בנוסף, אשתו של אל-סעדי הגיעה לחדר המיון לאחר שלטענתה הותקפה על ידי כוחותינו במהלך מעצר בעלה.

כרזת אבל על המחבל שנהרג מחילופי האש

חאלד אל-בטש, מנהיג נוסף בג'יהאד האסלאמי, מאיים: "האויב ישלם מחיר כבד, ואנו רואים בו אחראי לכל פגיעה בחייו של השייח' אל-סעדי".

מצה"ל נמסר: "עם כניסת הלוחמים לג'נין נפתחה אש חיה של מספר מחבלים לעבר הלוחמים שהגיבו בירי חי, זוהו מספר פגיעות במחבלים חמושים.

מסתערבי מג"ב המשיכו בפעילות המבצעית ועצרו שני חשודים שהועבר לחקירה בשירות הביטחון הכללי. כמו כן במהלך הפעילות נתפסו פרטי אמל"ח ביניהם אקדח, מחסניות, כדורי M-16 וכסף מזומן. אין נפגעים לכוחותינו".