מבזקים
סרוגים

פרופ' בעברית: 'חופשה בתשעה באב- כניעה לדתיים'

פרופסור באוניברסיטה העברית הגיב באופן בוטה להחלטה להשהות את פעילות המוסד בתשעה באב: "כניעה מבישה לדתיים ולדת היהודית"

ד' אב התשפ"ב
פרופ' בעברית: 'חופשה בתשעה באב- כניעה לדתיים'
פרופ' בעברית: 'חופשה בתשעה באב- כניעה לדתיים' צילום: (צילום: הדס פארוש\ פלאש90)

האוניברסיטה העברית בירושלים הודיעה היום לעובדים כי בתשעה באב האוניברסיטה תשהה את פעילותה ולא תקיים שיעורים כדי לכבד את המועד ואת הנוהגים לצום.

פרופסור באוני' העברית: הקורונה מתפשטת בגלל מנשקי המזוזות
פרופסור באוני' העברית: הקורונה מתפשטת בגלל מנשקי המזוזותצילום: פרופסור באוני' העברית: הקורונה מתפשטת בגלל מנשקי המזוזות

על פי הדיווח בחדשות 12, פרופ' עמירם גולדבלום מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה, תקף בחריפות את ההחלטה וכתב: "לא יאומן – כניעה מבישה לדתיים ולדת היהודית במדינת ישראל. מחליא".

בתגובה נוספת הוא כתב: "חשבתי שהאוניברסיטה העברית התנתקה מהדת ושזו אוניברסיטה של יהודים וערבים בישראל. אינני זוכר שהאוניברסיטה סגורה בחג כלשהו של מוסלמים או נוצרים. אולי ראוי לשנות את שמה ל'אוניברסיטה היהודית'? זה מתיישב היטב עם הגזענות המשתוללת בישראל".

צפו: פרופסור במכללת אשקלון לא שר את 'התקווה'

פרופ' גולדבלום מסר ל-N12 בתגובה: "אני נגד החלטת האוניברסיטה לחייב אותי לסבול ביום תשעה באב – ללא אפשרות להגיע למעבדה שלי באוניברסיטה, ללא אפשרות לקדם את המחקר עם התלמידים שלי (בהם גם מי שלא יגיעו מסיבה דתית, שזה לגמרי מקובל עלי). הבעיה שלי זו רק הכפייה".

פרופסור באונ' העברית: "כל מתנחל הוא טרוריסט"
פרופסור באונ' העברית: צילום: פרופסור באונ' העברית:

"האוניברסיטה לא סוגרת רק את שערי המחקר ביום הזה אלא גם את הבריכה וחדרי הכושר", הוסיף הפרופסור. "אני יכול להבין שמסעדות אינן פתוחות כדי לא לפגוע ברגשות של הצמים – אבל איזה רגש של מישהו נפגע מזה שאני שומר על כושר? האוניברסיטה סגורה לחלוטין רק בימי חג ומועד יהודים. יש בישראל 22% לא יהודים. אין חג נוצרי או מוסלמי שבו האוניברסיטה סגורה לחלוטין. יש הפסקות לימודים רק בחג המולד ובעיד אל-פיטר – אבל כל שאר חלקי האוניברסיטה פועלים כרגיל ופתוחים כרגיל בימים הללו".

מהאוניברסיטה העברית נמסר: "האוניברסיטה העברית מכבדת את חגי ומועדי מגוון הדתות, העדות, המגזרים והמגדרים. יום תשעה באב הוא מרכיב משמעותי בזהות היהודית ולכן האוניברסיטה, משך כל השנים, נתנה יחס מיוחד ליום זה".

האוניברסיטה העברית עמירם גולדבלום תשעה באב