חדשות

נפתלי בנט: "הכי קל היה לי להיכנע ללחץ"

ראש הממשלה החליפי מסר עדות בפני חברי ועדת הבדיקה הממשלתית לאסון נחל צפית, מתוקף תפקידו כשר החינוך במהלך האסון: "הכי קל היה לסגור את כל המכינות"

((צילום: יונתן זינדל/ פלאש90))

ראש הממשלה החליפי, נפתלי בנט, מסר היום עדות בפני חברי ועדת הבדיקה הממשלתית לאסון נחל צפית. בעת האסון בנט כיהן כשר החינוך וכמי שאחראי בפועל על המכינות.

במהלך הדיון אמר בנט: "מדברים הרבה על נטילת אחריות, אני רוצה לומר את תפיסתי: הערך המוביל בחיי הוא ערך האחריות. לקחת אחריות זה לעשות הכול כדי שאסון כזה לא יקרה שוב לעולם ולשמור על המכינות".

בנט הוסיף כי "האחריות לחייליי, אחריות לפקודיי, אחריות למדינת ישראל. כלוחם בסיירת מטכ"ל, כמפק"צ שהוביל לוחמים למארבים, כמפקד מבצעים בעומק לבנון, כמנכ"ל בהייטק, כשר חינוך, כשר ביטחון ששולח חיילים לסכן את חייהם, וכראש ממשלת ישראל – עם האחריות הקדושה ביותר של שמירה על קיום מדינה יהודית בארץ ישראל".

חיפושית נחל צפית
חיפושית נחל צפית| צילום: חילוץ תלמידי המכינה מנחל צפית (קרדיט: דוברות המשטרה)

"אחריות זה שמרגע כניסתי לתפקיד שר חינוך ושנים לפני האסון, יצאתי לשטח לפגוש מכינות, באופן יזום, להקשיב, ללמוד, לנסות לזהות בעיות, ולא לחכות שהמערכת תדווח עליהן. אני תמיד פועל בכל התפקידים שלי לייצר תרבות שמציפה בעיות".

ראש הממשלה החליפי הוסיף כי "אחריות זה ברגע האסון להקים חמ"ל, להיות בקשר ברמה של כל כמה דקות, ללוות את המשפחות ואת בתי הספר. אחריות זה שהגעתי אישית לבתים של כל אחת מעשר המשפחות, להסתכל לכל אחת מהן בעיניים אחרי שאיבדו את היקר להן מכל. לפגוש את כל מנהלי המכינות, מצד אחד להדריך אותם לתיקון מיידי ועמוק, ומצד שני לחזק אותם ברגע קשה".

חדשות סרוגים

"הכי קל היה לי להיכנע ללחץ שקרא לסגור את כל מפעל המכינות. זו לא אחריות. אחריות זה לתקן מה שצריך בלי לפרק את המפעל האדיר הזה של המכינות. גם באסון נורא זה תפסתי את מושכות האחריות בכל כוחי לא גלגלתי לאף אחד אחר את המשימה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

41 תגובות
31
שקרן כפייתי
01.08.22

נפתלי: הכי קל היה לי לומר אמת, אבל בכל זאת החלטתי לשקר.

הצטרפו אלינו