למה קורין גדעון בחרה בתעודת כשרות של הרבנות?
ברגע האמת, על אף הלך הרוח התקשורתי, רוב הציבור הישראלי מבין שעדיף ה"ביחד" על פני ה"אג'נדה". גם קורין גדעון הבינה את זה, והיא בחרה במכנה המשותף הרחב ולא בהלך הרוח, שכמו הרוח, באה והולכת

המעדנייה "סורוצקין" שבבעלותה של אושיית הרשת קורין גדעון קיבלה אתמול תעודת כשרות מרבנות ירושלים והאינסטגרם כמרקחה.
ההפתעה הייתה כה רבה, מכיוון שבמשך שנים שכנעו אותנו בכלי התקשורת שהרבנות הראשית היא גוף מסואב, ושמערך הכשרות על משגיחיו, מפקחיו ומנהליו הם אנשים מושחתים, שכלל לא מופיעים בבית העסק וגוזרים צ'ק שמן בסוף החודש.
היה נראה טבעי יותר שאושיית רשת בסדר גודל כזה, שמדבר עם תושבי תל אביב והמרכז דרך מסך הטלפון והרשתות החברתיות, תפנה דווקא לגוף פיקוח כשרות אלטרנטיבי, ולא מהרבנות "העתיקה והמסואבת".
כשרוצים לאכול יחד – בוחרים רבנות
אוכל, כידוע, מחבר בין אנשים. אמנם לכל אחד במדינה שלנו יש דעה על כל דבר, וכידוע, לכל שני יהודים יש שלושה בתי כנסת, אבל בסוף, הרצון של כולנו הוא לשבת לאכול יחד וליהנות.
משפחות רבות בישראל בנויות ממגוון רחב של קרבה לדת – דתיים, מסורתיים וחילוניים, שגם בתוכן יש מנעד של אנשים, אח דתי ואח חילוני, אחות מסורתית ואח חרדי.
אבל לא משנה מה ההרכב של המשפחה, ומה הבסיס שלה, אם היא חילונית או מסורתית, בסוף, כשרוצים לשבת לאכול יחד, לרוב יהיה יותר קל עבור כולם לאכול תחת הרבנות.
View this post on Instagram
כשאדם משקיע והופך את העסק שלו לכשר, אין לו זמן לעשות ניסויים חברתיים. הוא צריך מכנה משותף רחב ככל הניתן, מבלי להסתכסך עם קבוצה זו או אחרת. אנשים רוצים לאכול ולא להיות מובלים על ידי אג'נדה.
בארה"ב לכל קבוצה יש את הכשרות הפרטית שלה. אנחנו לא רוצים להיות אמריקה, מכיוון שאם נלך בדרך של היהודים האמריקאים, אנחנו בשלב הראשון נאבד את הבסיס שמשותף לכולנו. חרד"לים, דתיים, מסורתיים וחילוניים. בשלב השני אנחנו נאלץ את בעלי העסקים להחזיק מספר גופי כשרות כדי להכיל את כל הסועדים, או במקרה הרע ביותר, זה יגרום לו לנטוש את הכשרות בכלל.
גוף אלטרנטיבי עלול לגרום להפסדים
המהלך של הכנסת התחרות בתחום הכשרות נכשל כישלון מוחץ. רוב מוחלט של רבני ישראל לא מחפשים להתעסק בכשרות שרחוקה מהם עשרות ק"מ, זה גם לא אפקטיבי ולא מאפשר השגחה אמיתית ויעילה.
גם גופי הכשרות האלטרנטיביים לא עומדים ביעדים הכמותיים שהגדירו לעצמם, כך שעסק שמגיע לגוף אלטרנטיבי יכול לעיתים להגיע להפסדים צורמים כפי שחווה מלון במרכז הארץ, לאחר שתבע את הרבנות המקומית על הפסד מיליון ש"ח לאחר המעבר לגופים אלטרנטיביים.
בסוף, ברגע האמת, על אף הלך הרוח התקשורתי, רוב הציבור הישראלי מבין שעדיף ה"ביחד" על פני ה"אג'נדה". גם קורין גדעון הבינה את זה, והיא בחרה במכנה המשותף הרחב ולא בהלך הרוח, שכמו הרוח, באה והולכת.
==
תומר בן צבי הוא מנכ"ל ארגון כושרות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו