מבזקים
סרוגים

פרצת אבטחה: פרטיהם של המתפקדים בליכוד נחשפו

פרצת אבטחה שנמצאה באתר הליכוד מאפשרת לכל אחד לחפש פרטים אישיים על מתפקדי המפלגה, ולהציג לא רק את שמם אלא גם את אזור מגוריהם וספרות מתעודות הזהות שלהם

פרצת אבטחה: פרטיהם של המתפקדים בליכוד נחשפו
פרצת אבטחה: פרטיהם של המתפקדים בליכוד נחשפו צילום: (צילום: גילי יערי\פלאש 90)

לקראת הפריימריז בליכוד שיתקיימו ב-10 באוגוסט, אתר המפלגה הוסיף ממשק שמאפשר למתפקדים לוודא שהם מופיעים בספר הבוחרים ויכולים להצביע. עם זאת, הבוקר (חמישי) נמצא כי פרצת אבטחה באתר פוגעת בפרטיותם של המתפקדים וחושפת מידע אישי עליהם.

ממשק החיפוש באתר הליכוד (צילום מסך)

כדי להשתמש בממשק החיפוש, מספיק להזין שם הפרטי ושם משפחה. תוצאות החיפוש מציגות לא רק האם האדם המדובר התפקד לליכוד, אלא גם את אזור ההצבעה שלו ואת 4 הספרות האחרונות של תעודת הזהות שלו – שאמורות להיות פרט אישי פרטי.

בגלל יונתן אוריך? מועמד הליכוד בתל אביב נפסל
בגלל יונתן אוריך? מועמד הליכוד בתל אביב נפסלצילום: בגלל יונתן אוריך? מועמד הליכוד בתל אביב נפסל

למעשה, כל אחד יכול להשתמש בחיפוש כדי לבדוק על כל אדם אחר האם הוא מתפקד לליכוד או לא. תוך זמן קצר משתמשים רבים ברשת החלו לחפש את שמותיהם של אנשים שעלו לאחרונה לכותרות – ומצאו בין היתר את פרטיהם של סגן מח"ש לשעבר משה סעדה, חבר הכנסת עמיחי שיקלי, ואילנה ספורטה – החשודה בשליחת מכתבי איומים לראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט.

פרטיו של ח"כ שלמה קרעי באתר הליכוד (צילום מסך)

מעבר לחשיפת מידע אישי על המתפקדים, חשיפת השיוך הפוליטי לציבור עלולה להוביל לפגיעה קשה במתפקדים. למשל, מנהלים יכולים להשתמש בתכנה כדי לבדוק עם עובדים שלהם התפקדו לליכוד, או חברים יוכלו לבדוק אחד על השני האם הם מתפקדים או לא.

זו לא הפעם הראשונה שבה הליכוד נקלע לסערה סביב פגיעה בפרטיות. במהלך הבחירות לכנסת ה-23 הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים קבעה כי הליכוד וישראל ביתנו הפרו את הגנת הפרטיות באמצעות השימוש באפליקציית "אלקטור", זאת בעקבות דליפת המידע על מצביעים פוטנציאליים.

הליכוד מתפקדים פרטיות מידע פריימריז בליכוד