מבזקים
סרוגים

מדינה ראשונה מבטלת את חובת הבידוד לחולי קורונה

שר הבריאות של אוסטריה הודיע כי חולי קורונה שלא סובלים מתסמינים לא יחוייבו בבידוד החל מה-1 באוגוסט. עם זאת, חולים שלא נכנסים לבידוד לא יורשו להיכנס לבתי חולים ויחוייבו בעטיית מסכות

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ז תמוז התשפ"ב
מדינה ראשונה מבטלת את חובת הבידוד לחולי קורונה
מדינה ראשונה מבטלת את חובת הבידוד לחולי קורונה צילום: (צילום: יוסי אלוני\פלאש 90)

הסוף למגפה? שר הבריאות של אוסטריה, יוהנס ראוך, הודיע הערב (שלישי) כי חולי קורונה שלא מציגים תסמינים לא יחוייבו בבידוד ביתי החל מה-1 באוגוסט. מדובר במדינה הראשונה בעולם שמבטלת את חובת הבידוד לחולי קורונה מאומתים.

זרקא מעריך: זה התאריך שבו יבוטלו הבידודים
זרקא מעריך: זה התאריך שבו יבוטלו הבידודיםצילום: זרקא מעריך: זה התאריך שבו יבוטלו הבידודים

לפי החלטת משרד הבריאות האוסטרי, חולי קורונה שאינם סובלים מתסמיני מחלה לא יידרשו להיות בבידוד – גם אם הם עדיין מקבלים תוצאה חיובית בבדיקות. עם זאת, נדבקים שלא ייכנסו לבידוד לא יורשו להיכנס לבתי חולים, בתי אבות ומוסדות לבעלי מוגבלויות. בנוסף, הם יחוייבו בעטיית מסכות במקומות סגורים, אלא אם כן ניתן לשמור בהם על מרחק של לפחות 2 מטרים מבני אדם אחרים.

ראוך הסביר כי ההחלטה התקבלה לאחר התייעצויות עם בכירי מערכת הבריאות במדינה, כשלדבריו מרכיב נוסף שהוביל להחלטה היה ההשפעה הפסיכולוגית והחברתית של מגפת הקורונה בשנתיים האחרונות. לטענתו, "אנחנו חייבים להבין כי לא ניתן לחיות במשך שנים ברמה כזו של מצב חירום עקב המגיפה".

אוסטריה בידוד חולי קורונה קורונה