אחרי שבשנה שעברה נחתמו הסכמי נורמליזציה בין ישראל למרוקו, הקשרים בין המדינות מוסיפים להתחמם והתאטרון הלאומי הבימה הוזמן להתארח בתיאטרון הלאומי של רבאט.

התיאטרון הלאומי הבימה הוזמן ע״י עבדאלילה עפיפי, מנכ״ל משרד התרבות וההסברה של מרוקו, להתארח עם שתי הצגות הרפרטואר בתיאטרון הלאומי של רבאט בביקור שיצא לדרך באוקטובר הקרוב.

ההצגות שהוזמנו הן בוסתן ספרדי ומלון סוף העולם. שתיהן מספרות סיפור ישראלי, חי ואותנטי.

רוני דלומי בבוסתן ספרדי (צילום: אור דנון)

״בוסתן ספרדי״ נכתב על ידי יצחק נבון, בבימויו של צדי צרפתי ובכיכובם של טל מוסרי, רוני דלומי וחני נחמיאס. המחזה המוזיקלי מגולל את סיפורה של משפחת קסטל החיה בשכונה ספרדית בירושלים של הימים ההם.

המחזה השני הוא ״מלון סוף העולם״ מאת רובי פורת-שובל ובבימויה של מירי לזר.  מככבים בו השחקנים רובי פורת-שובל, רעות אלוש, טל קלאי, דוית גביש, נאור זילברמן, ספיר אזולאי ולימור שפירא.

על הבמה מוצג סיפורה של מדינת ישראל ערב מלחמת לבנון הראשונה, כאשר מטחי קטיושות הבריחו את כל האורחים מהמוטל של מישל, וסוד אפל מאיים להיחשף כאשר מגיעה להתארח במוטל נערה בהיריון לא רצוי הצפויה ללדת.

נעם סמל, מנכ"ל הבימה מסר: "הביקור ההיסטורי צפוי לצאת בחודש אוקטובר וכמו כן זוהי הפעם הראשונה שתיאטרון רפרטוארי ישראלי מתארח במדינה ערבית. זהו כבוד גדול לתיאטרון הלאומי הבימה".

תאטרון הבימה מצטרף לאירועי תרבות נוספים שהתקיימו על אדמת מרוקו לאחרונה, ומשקפים את עליית המדרגה ואת הקשר המתהדק בין המדינות.

התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד הופיעה לאחרונה בסיור קונצרטים רשמי, והייתה הראשונה להופיע במרוקו כבר בשנת 2017, טרם התקיימו יחסים דיפלומטים רשמיים בין מרוקו לישראל.

הפעם, התזמורת עלתה על הבמה תחת דגלי ישראל, ברגע היסטורי ומרגש. אף צופה לא נשאר אדיש בעת ביצוע ההמנונים של מרוקו וישראל, ולתחושה שאנו עדים לרגע מכונן.

צפו בשירה המרגשת: