מתכון לטארט בצל חלבי
לבצק:
1 כוס קמח
1 ביצה
80 גרם חמאה
2-3 כפות מים
קורט מלח
למלית:
5 בצלים גדולים פרוסים לטבעות (ניתן לגוון עם בצלים סגולים)
3 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות
שמן זית לטיגון
2 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
מתכון לטארט בצל חלבי – אופן ההכנה:
מערבבים בקערה רחבה את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד
(אם הבצק דביק ניתן להוסיף מעט קמח). מניחים את הבצק במקרר למשך חצי שעה.
בינתיים, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את טבעות הבצלים עד להשחמה. לאחר שהטבעות הושחמו, מעבירים אותן לקערה, מצננים ומוסיפים את הביצים, השמנת, המלח והפלפל ואת הבצל הירוק. ניתן לתבל באגוז מוסקט.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים אותו באופן אחיד על תבנית פאי עגולה (קוטר- 26 ס"מ). יוצקים לתוכו את בלילת הבצל.
אופים על חום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב. לפני ההגשה יש צורך לצנן מעט את הקיש על מנת שהמילוי יתייצב.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אסון במדינת ישראל
עמלי תורה יושלכו לכלא בעוון לימוד התורה הקדושה, כך קבעו מפלגת הבית היהודי
22:53 23.02.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר