המחייה בישראל נהיית יותר ויותר יקרה, לאחר שהתבשרנו כי המחיר של הביצים, הדלק אפילו מחירי הלחם צפויים לעלות. אז לדלק אין לנו פתרון, אבל לחם אתם לגמרי יכולים להכין בבית! סידרנו לכם 3 מתכונים: לחם טחינה, לחמניות וחלות שתוכלו להכין בעצמכם ולחסוך כסף.
מתכון ללחם טחינה
מצרכים
6 כפות טחינה
2 כפות דבש (אפשר להחליף במייפל או סילאן)
4 ביצים
כפית שטוחה סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס של פיצוחים כלשהם, מעורבבים עם חצי כפית מלח (גרעיני חמניה, אגוזים, צנוברים, גרעיני דלעת, שקדים, זרעי פשתן, מה שבא)

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. חשוב מאוד מאוד לחמם את התנור לפני שמתחילים בהכנה, כי הוא חייבל היות חם ומוכן מיד כשהסודה לשתיה נכנסת לבלילה, כי מאז צריך לעבוד מהר ולהכניס אותו לתנור.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ מהפיצוחים.
3. מוסיפים חצי מהפיצוחים ומערבבים.
4. שופכים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר הפיצוחים.
5. אופים חצי שעה.
6. מוציאים מהתבנית ומחכים שיתקרר לגמרי לפני שפורסים.
טיפים חשובים:
לא לשים יותר מכפית שטוחה ממש של סודה לשתיה, אחרת הלחם יצא מר.
אם בחרתם לשים גרעיני חמניה, הם עלולים להפוך לירוקים בגלל הסודה לשתיה. אל תבהלו, הם אכילים לגמרי וזה תוספת טעימה מאוד ללחם טחינה.
חלות
מצרכים
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים
2 וחצי כפות סוכר חום
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים חמימים (אפשר להרתיח מים בקומקום ולעצור אותו אחרי כמה שניות)
1 וחצי כפות מלח
לציפוי – ביצה טרופה ושומשום
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים, סוכר חום, שמן ו2 כוסות מים חמימים.
2. מוסיפים מלח ועוד 3/4 כוס מים חמימים. אם הבצק יבש, מוסיפים את רבע כוס המים שנותרו.
3. מערבבים לפחות 4 דקות במהירות בינונית, הבצק יוצא יחסית דביק, אל תבהלו. לבסוף מוסיפים טיפה שמן לערבוב כדי שיפרד מהקערה.
4. מכסים את הקערה היטב ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. מורידים את הנפח (אל תחששו ממש ללוש אותו היטב) ומכסים שוב עד שהבצק תופח.
5. יוצרים את צורת החלות, מקשטים בביצה ושומשום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות. החלות מוכנות כשמקישים על חלקה התחתון ושומעים צליל חלול, לעיתים צריך להוסיף כמה דקות.
טיפ לשמירה על טריות: מומלץ לקרר את החלות על רשת התנור. חלות שלא נאכלות באותו יום – מיד כשהן מתקררות לעטוף אותן בניילון נצמד ולהקפיא.

מתכון ללחמניות אווריריות
מרכיבים:
500 גרם קמח ללחם
350 גרם מים
10 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
אופן ההכנה:
מערבבים יחד בקערה קמח ושמרים בעזרת הידיים. מוסיפים את המים והמלח.
לשים ומותחים את הבצק ומקפלים אותו שוב מעל עצמו להוספת אוויר. למרות שמדובר בבצק דביק, לא מומלץ להוסיף עוד קמח על מנת לשמור על בצק חלק.
יוצרים כדור ומכניסים לקערה משומנת. ממתינים עד שהוא מכפיל את נפחו, כשעתיים.
חותכים את הבצק לשני חצאים מעגלים ומשטחים כל אחד מהם בצורת עיגול שטוח. מקפלים קצה אחד של העיגול למרכז ומהדקים. מקפלים את הקצה השני באותו האופן. לבסוף, מקפלים שוב לשניים ומהדקים.
הופכים את הבצק כך שהחלקים המקופלים כלפי מטה, מרדדים את הבצק על משטח העבודה מהמרכז ועד לקצוות.
מפזרים על הכיכרות מעט קמח, מניחים על מטלית נקייה עם קמח ונותנים להן לנוח בין 45 ל-60 דקות או עד שהן מכפילות את גודלן.
לאחר שהן תפחו, בוצעים בסכין (זווית של 45°) את הבצק – אך זהירות שהחתכים לא יהיו עמוקים מידי.
אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בחום העליון והתחתון כ-25 דקות.
על מנת ליצור אדים במהלך האפייה ניתן להניח תבנית בתחתית התנור וכאשר מכניסים את הלחם פנימה, לצקת חצי כוס מים לתבנית התחתונה ולסגור את דלת התנור מיד על מנת לשמור על טמפרטורת התנור והאדים.
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA


מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים