חברת הכנסת והשרה לשעבר אורלי לוי אבוקסיס הגיעה לאולפן סרוגים וסיפרה על השנים האחרונות שלה בפוליטיקה: ״אני עברתי תהליך הדחה, שצריך לזכור אותו, ומי שהעביר את תהליך ההדחה היה איווט ליברמן, שכמעט הכריח את הקואליציה שהוא היה בה לעשות תהליך כי המטרה שלהם הייתה להעיף אותי מהעולם הפוליטי, אולי מתוך מחשבה שאני קצת דעתנית, הנושאים החברתיים חשובים לי״. צפו:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אורלי לוי אבקסיס בראיון לסרוגים, ערב הפריימריז (אולפן סרוגים)

״הגזרות הכלכליות של שר האוצר איווט ליברמן הן גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהן, גזרות שלא רואות את האוכלוסיות החלשות, אפילו לא רואים את מעמד הביניים. כשאני הקמתי את גשר אני עשיתי חיבור עם אמיר פרץ בנושאים החברתיים״.

״הליכוד זה הבית, בסוף מתקנים מבית, אני באה ממשפחה של 12 אחים ואחיות, להגיד לך שהכול אנחנו מסכימים? לא. לפעמים במשפחות יש גם מריבות וויכוחים אבל אתה לומד לשתף פעולה, אני באה לתקן בתוך הבית שהוא הליכוד״.

מה את באה לתקן בליכוד? ״את הנושאים החברתיים. הליכוד אולי נשאר בין המפלגות החברתיות היחידות. כל אותן מפלגות שמאל שנשאו את ערך השוויון והיכולת לצמצמם משאבים וחלוקת פערים זו הבדיחה הכי גדולה של הפוליטיקה״.

״הם היו השרים הנוראיים ביותר לפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל החל מהתחבורה, כלה במס גודש, עצרו את תכנית כביש 6 לצפון, כשיש בעיה של קרונות מאיפה מורידים? מהקווים לפריפריה״. אך למרות הביקורת שלה מודה לוי-אבקסיס כי שיתפה בעברה פעולה עם מפלגות השמאל: ״לאורך הקריירה שלי שיתפתי פעולה מימין ומשמאל בנושאים חברתיים לטובת הציבור״.

בנוסף ביקרה את השיטה של הכנסת חברי כנסת באמצעות החוק הנורווגי: ״יש ממשלה ענקית, היום יש עשרות נורווגים, המדינה משלמת מטות פוליטיים ניידים. עשרות למפלגת יש עתיד, ישראל ביתנו, מפלגת העבודה ולמרצ״.

אז אתם לא תעשו נורווגים? ״אנחנו נעשה כל מה שהם עשו״.