
יו"ר מפלגת רע"מ, חבר הכנסת מנסור עבאס, שחברי מפלגתו היוו חלק משמעותי מנפילת הממשלה, מפיק לקחים ומבהיר כי מועמדים שמעוניינים לקבל את תמיכתו בפריימריז של רע"מ, צריכים להתחייב לקבל את המשמעת הקואליציונית במידה והמפלגה תהיה חברה גם בקואליציה הבאה.

על פי הדיווח של דפנה ליאל בחדשות 12, הדרישה של עבאס נוגעת גם לנושאים הנפיצים שהפילו את הממשלה הקודמת.
עוד עולה מהדיווח כי ברע"ם מבהירים כי עבאס מתכוון לבקש מהוועידה תמיכה מחודשת בחזון ובמנהיגות שלו.
כזכור, אחת מנקודות השבר של ממשלת בנט-לפיד, הגיעה בהצבעה על תקנות יו"ש אותן הממשלה לא הצליחה להעביר בגלל שחלק מחברי רע"מ לא הסכימו להצביע בעד.
אחרי אותה הצבעה התפתחה מהומה במליאת הכנסת כשחבר הכנסת ניר אורבך התפרץ לעברו של חבר הכנסת מאזן גנאיים מרע"מ ואמר לו "הניסוי איתכם נכשל".
החל מאותו רגע הופעלו לחצים אדירים על אורבך לפרק את הממשלה, מה שהביא בסופו של דבר לפרישתו מהקואליציה ולהודעה של נפתלי בנט ויאיר לפיד על פיזור הכנסת והליכה לבחירות.
עבאס אנו בטוחים שמחנה הימין בבחירות הקרובות ינצח בגדול ויחזור לשלטון. והחזון הדמגוגי שלך ישאר רק בגדר חלום שלא מתגשם. ואתה ומועצת השורא שלך שונאי היהודים. מקוים שלא תעברו את אחוז החסימה. ואים עברתם מקומכם מובטח באופוזיציה לשנים רבות.