מבזקים
סרוגים
שבת לא שקטה

ארבע רקטות נורו מעזה לדרום; צה"ל תקף

במהלך השבת ארבע רקטות נורו מעזה לשטח ישראל. בתגובה לירי הרקטות, צה"ל תקף אתר תת קרקעי לייצור רקטות של ארגון הטרור חמאס

י"ז תמוז התשפ"ב
ארבע רקטות נורו מעזה לדרום; צה"ל תקף

בשעה 00:53 (ליל שבת) זוהו שני שיגורים משטח רצועת עזה לשטח ישראל, והופעלה אזעקה באשקלון וביישובי עוטף עזה. לוחמי ההגנה האווירית יירטו שיגור אחד והשיגור השני נפל בשטח פתוח.

שעות ספורות לאחר מכן, בשעה 04:48, זוהו שני שיגורים נוספים ואזעקה הופעלה ביישוב אחוזם. שני השיגורים נפלו בשטח פתוח, בהתאם למדיניות ובהיעדר צורך לא בוצע יירוט בפועל.

צה"ל תקף מטרות חמאס

בעקבות הירי, מטוסי קרב תקפו אתר צבאי של ארגון הטרור חמאס ובו מתקן לייצור אמצעי לחימה.

על פי העזתים, 7 טילים נורו לעבר יעד של ארגון הטרור חמאס באזור שכונת שיח' עג'לין שבמערב עזה.

בנוסף, מטוסי קרב תקפו אתר צבאי ובו סדנת ייצור תת קרקעית לחומרי גלם רקטיים של ארגון הטרור חמאס, במרכז רצועת עזה. האתר שנתקף הוא מהחשובים והגדולים ברצועה לייצור חומרי גלם רקטיים לארגוני הטרור.

מצה"ל נמסר: תקיפת האתר תקשה באופן משמעותי על הליך ייצור הרקטות ברצועה וזאת במטרה לפגוע ביכולות ההתעצמות של ארגון הטרור חמאס. חמאס הוא הריבון ברצועת עזה והוא האחראי על כל הנעשה ברצועה וממנה.

דרום כיפת ברזל עזה רקטות