אחרי תשע שנים בכנסת ובממשלה, וכמעט 19 בעולם הציבורי והפוליטי, הודיעה הבוקר (שישי) השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג כי לא תתמודד לכנסת הבאה. בפוסט שכתבה בפייסבוק זנדברג סיכמה את דרכה הפוליטית והסבירה את המניע שהוביל להחלטתה לפרוש.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"בימים ובשבועות האחרונים התבוננתי על המערכת הפוליטית קצת ממרחק. מרחק שלקחתי לעצמי" אמרה. "אחרי תשע שנים בכנסת ובממשלה, וכמעט 19 בעולם הציבורי והפוליטי, המבט שלי מפוקח. לא בלי דאגה, אני מלאת אמונה ואופטימיות על העתיד של מרצ, השמאל וגוש השינוי, ועל האפשרות הריאלית לשפר את מצבו במערכת הבחירות החמישית; אבל חלחלה בי ההכרה שהנסיון החמישי יהיה בלעדיי".
לטענתה, "נתתי למסע הזה את המקסימום שלי. כחברת כנסת, כיושבת ראש המפלגה, כשרה, באופוזיציה ובקואליציה, שירתתי תמיד את הדרך ואת הציבור. אני מאמינה ששיניתי והשפעתי, ועכשיו זה יהיה הוגן לפנות את המקום לאחרות ואחרים שימשיכו אותו. אני רוצה להודות לחברות והחברים הרבים שכתבו, התקשרו, הפצירו בימים האחרונים. תודה על האמונה והחברות, תודה על השיחות העמוקות, וסליחה שאין לי תשובות טובות יותר נכון לעכשיו. נמשיך ביחד, פשוט ממקום אחר".
"כמו רבים, גם אני מרגישה שהפוליטיקה קצת השתגעה. דווקא השנה האחרונה, שנה יוצאת דופן שבה זכיתי לעבוד במשרה מלאה עבור הסביבה הישראלית ולשרת במאה אחוז את האינטרס הציבורי, חידדה עבורי את הפער שבין העשיה הנשגבת הזאת ובין הפוליטיקה שכרוכה בה, שנדמית יותר ויותר צינית, משוסעת וחסרת מוצא" הוסיפה זנדברג. "באיזשהו שלב, הגלגל המפורסם שכל פוליטיקאי שואף להישאר עליו, מרגיש כמו סיבוב במקום במירוץ לשום מקום. זה הזמן שלי לרדת ממנו".
"חשוב לי להדגיש שאתגייס לטובת הבחירות ושאסייע למרצ, לשמאל ולגוש השינוי בכל כוחותיי" הבהירה. "אסיים את הקדנציה הקצרה מדי כשרה להגנת הסביבה ובחודשים שנותרו אשלים את המשימות במשרד החשוב הזה, החשוב מכל משרדי הממשלה".
עוד אמרה כי "חשוב לי לבנות מקום מרכזי בפוליטיקה החדשה והעתידית למאבק במשבר האקלים, לסביבה בריאה ומקיימת, בגובה שווה למאבקים שלנו לצדק, שוויון, דמוקרטיה, שותפות יהודית-ערבית ושלום. זו משימת חיים שאין לי כוונה להיבטל ממנה".
"בימים האחרונים מלווה אותי המשפט המפורסם של דיקנס: 'אלה היו הטובים שבזמנים, אלה היו הרעים שבזמנים; היה זה עידן החוכמה, היה זה עידן הטיפשות; היה זה תור האמונה, היה זה תור הספקנות; היו אלה ימים של אור, היו אלה ימים אפלים; היה זה אביב התקווה, היה זה חורפו של ייאוש' הכול היה אפשרי, דבר לא היה אפשרי" סיכמה את דבריה. "תודה על הזכות לשרת אתכם ואתכן. להתראות בקרוב".

מה דעתך בנושא?
23 תגובות
2 דיונים
חיים זיו
תמר אנא ממך אל תקחי ממנו את הכוח להיבחר
03:51 17.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שטרן
ממזמן השמאל הזה היה צריך ללכת לעזאזל
18:13 16.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי.י
הספינה טובעת וכולם קופצים ממנה חוץ יאיר גולן. לא איכפת לי שייתבע יחד עם הספינה.
10:11 16.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלמוני
טוב, לפחות ממנה נפטרנו. רק שהגלעון הזאת לא תחזור.
19:18 15.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
תמר את אשה ענקית תורמת לחברה בארץ שילוב של יהודים וערבים כל הכבוד לך ביביסטים ערימה של אשפה בלי חינוך או תרבות בלי השכלה
17:00 15.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גי'בריל רגו'ב
אלמנתו של ערפאת היתה מיזמן נטל על הקופה הציבורית כל מה שהיא עשתה החלאה המכוערת הזאת היה אך ורק לקדם את הערבים המזוהמים כמוהה,ניתפלל שעד יום ראשון יח' תמוז היא...
אלמנתו של ערפאת היתה מיזמן נטל על הקופה הציבורית כל מה שהיא עשתה החלאה המכוערת הזאת היה אך ורק לקדם את הערבים המזוהמים כמוהה,ניתפלל שעד יום ראשון יח' תמוז היא כבר תישכב לידו במוקטעה,וזכי החארה שלה יהיה ממונה על שמירת האתר,
המשך 16:55 15.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אייל
מי יעזור לשונאי ישראל עכשיו
16:17 15.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי,,
אוי ואבוי,, מי יעזור למחבלים עכשיו מי יעזור לשונאי ישראל,,, לכי לאירופה וקחי את בועלך איתך,,,
15:52 15.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמנון צברי
מצוין איזו בשורה משמחת..ואני תפילה שמפלגת מרץ לא תעבור את אחוז החסימה אמן כן יהי רצון..
14:45 15.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יש אלוהים.
ברוך שפטרנו עכשיו יהיה לה זמן ללכת להשתטח על הקבר של עראפת.
14:17 15.07.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר