יש תאריך: ועדת הבחירות של מרצ החליטה כי הבחירות לראשות המפלגה ולרשימה יתקיימו ב-23 באוגוסט. עוד החליטה הוועדה כי ניתן יהיה להתפקד למפלגה עד ה-31 ביולי על מנת להשתתף בבחירות, בכפוף לאישור ועידת המפלגה לקיצור תקופת האכשרה.
כזכור, לאחר פרישת שר הבריאות הורוביץ מהמירוץ לראשות, יאיר גולן נותר בשעה זו המתמודד היחיד על ראשות המפלגה ועל פי מקורביו אין בכוונתו לפרוש והוא ימשיך להתמודד עד הסוף. למרות טענות מצד גורמים במפלגה כי ישנה כוונה לבטל את הפריימריז לראשות – כרגע לא צפויה להתכנס ועדת החוקה שבכוחה לבצע מהלך כזה.
מקורבים לגולן מספרים כי הוא מקבל פניות רבות מחברי מרצ שמפצירים בו לפנות את הדרך עבור חזרה פוטנציאלית של זהבה גלאון. בינתיים גלאון מצהירה כי אינה מתכננת לשוב, כשעל פי גורמים פוליטיים היא תחזור לחיים הפוליטיים רק במידה ולא תצטרך להתמודד בפריימריז.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במקביל, סקר שהזמינה המפלגה ממכון "מדגם" מראה כי אם גלאון תוביל את המפלגה היא תזכה ל-6 מנדטים, שניים יותר מרוב הסקרים שמעניקים כעת למרצ כארבעה מנדטים. באופן תמוה הסקר לא בדק מה קורה במידה וגולן יוביל את המפלגה, אף על פי שהוא היחיד שמתמודד כעת על הראשות.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים