אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון לפוקצ'ות אישיות עם בטטות, זוקיני ובצל

שירן שלו מגישה מתכון למאפה נהדר עם ירקות פריכים: עגבניות, בצל, קישואים ורוטב צ'ילי חריף. אל תפספסו את המתכון לפוקצ'ות אישיות עם בטטות, זוקיני ובצל

מתכון לפוקצ'ות אישיות עם בטטות, זוקיני ובצל
  מתכון לפוקצ'ות אישיות עם בטטות, זוקיני ובצל (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לפוקצ'ות אישיות עם בטטות, זוקיני ובצל

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח

1/2 1 כוסות מים

כף שמרים יבשים

כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

לירקות:

5-6 עגבניות שרי חצויות

בצל סגול פרוס לטבעות

בטטה חתוכה לקוביות

קישוא/ זוקיני חתוך לקוביות

שמן זית

מלח ולפלפל

רוטב צ'ילי מתוק או חריף

מתכון לפוקצ'ות אישיות עם בטטות, זוקיני ובצל – אופן ההכנה

שמים בקערת מיקסר את הקמח והמלח ומערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה.

מוסיפים את השמרים היבשים את שמן הזית ואת המים ומפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה יותר עד לקבלת כדור בצק נוח לעבודה.

מניחים את הבצק בצד, לתפיחה ראשונה, ל- 30 דקות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות ומניחים בתבנית להתפחה שניה.

מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, יוצקים עליהם שמן זית ורוטב צ'ילי, מתבלים במלח ופלפל ואופים בחום של 200 מעלות עד להתרככות הירקות.

מכינים את הפוקצ'ות: בעזרת האצבעות לוחצים מעט באמצע כל כדור ויוצרים שקע. מניחים בשקע ירקות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות עד להזהבה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו