טעים ומנחם: קדרת בקר ביין ופטריות - סרוגים

טעים ומנחם: קדרת בקר ביין ופטריות

מעדניית הבשר הירושלמית "שרולה" חולקת מתכון מיוחד לכבוד יום הביסטליה | מדובר במתכון מושלם לקדרת בקר עם יין ופטריות

author-image
טעים ומנחם: קדרת בקר ביין ופטריות
  (צילום: שאטרסטוק)

קדרת בקר ביין ופטריות

חומרים להשרייה:

בקבוק יין אדום
5 מכל סוג: פלפל אנגלי שלם, פלפל שחור שלם, עלי דפנה.

חומרים לתבשיל:

1 קג' בקר חתוך לקוביות של 3X3 (רצוי  בשר ראש או שוק מס' 8)
3 בצלים חתוכים לקוביות של 3X3
4 שיני שום קצוצות
2 גבעולי טימין
1 גזר פרוס גס
חצי סלרי אמריקאי פרוס גס
כף קמח
1.5 לט'  מים
1 קג' פטריות מעורבות (שמפיניון , יער ופורטובלו ) חתוכות גס
1 זר קטן של פטרוזיליה קצוצה
מלח ,
פלפל שחור
1 כף חרדל
מעט שמן

אופן הכנה :

משרים את הבשר ביין אדום מבעוד יום עם התבלינים. מסננים ומטגנים את קוביות הבשר בשמן חם עד להשחמה ומוציאים אותם הצידה. מטגנים את הבצל הסלרי והגזר עם הטימין באותו שמן עד לצבע זהוב ומוסיפים את השום.

מחזירים את הבשר, מפזרים את הקמח להמשך טיגון של כדקה ומוסיפים את היין והמים תוך כדי ערבוב. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים בסיר מכוסה עד שהבשר רך (כשעתיים וחצי) תוך כדי תיבול ראשוני.

מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה ומבשלים יחד עוד כשעה.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו