חדשות

מצרים לחמאס: שמרו על שקט בזמן ביקור ביידן

מתווכים מצרים העבירו מסר להנהגת חמאס לקראת ביקור ביידן - שימרו על שקט ביטחוני באזור יהודה ושומרון ורצועת עזה. ומזהירים - ישראל לא תהיה סלחנית

מצרים לחמאס: שמרו על שקט בזמן ביקור ביידן
צילום: נשיא ארה"ב ג'ו ביידן (צילום: מרלין\שאטרסטוק)

מתווכים מצרים העבירו מסרים להנהגת חמאס ברצועת עזה לקראת ביקורו של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, בישראל הצפוי להתקיים מחר (רביעי).

המתווכים המצרים ביקשו שהביקור של הנשיא לא ילווה בהסלמה כלשהי לא משטחי יהודה ושומרון ולא משטח רצועת עזה, הם הסבירו כי כל הסלמה שתהיה תגרום להשלכות שליליות על הפלסטינים.

הפלסטינים קוראים לביידן: לדרוש הקפאת בניה ביו"ש

חמאס בתגובה הסבירו כי הסלמה של פלסטינים לא קשורה לביקור של אף איש אלא בהתאם להרגשתם.

אך המתווכחים חזרו והדגישו כי ישראל לא תהיה סלחנית במידה וחמאס לא ישמרו על שקט בזמן הביקור ואף תבטל את ההקלות הכלכליות שהותרו לאחרונה.

כידוע, הבוקר נודע כי ישנו לחץ פלסטיני על ביידן: בהנהגת הרשות הפלסטינית לוחצים על נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לקרוא להקפאה של הבנייה ביהודה ושומרון בזמן ביקורו בישראל שיחל מחר.

אסמעיל הנייה, מנהיג חמאס בעזה (אסמעיל הנייה, ארכיון (Abed Rahim Khatib/ Flash90))

לפי הדיווח, מקורות ברמאללה אמרו כי "ההנהגה ברמאללה לוחצת על הממשל האמריקני שביידן יכלול בדבריו בזמן ביקורו באזור קריאה להקפאת הבנייה בהתנחלויות, או לכל הפחות מחוץ לגושים".

לפי המקורות הפלסטינים, גורמים אמריקנים מסרו שביידן שוקל לומר בהצהרותיו כי המשך הבנייה מסכנת את פתרון שתי המדינות ומרחיק את הצדדים מהסכם קבע. עוד העריכו כי ביידן צפוי להתייחס גם לפתרון שתי המדינות ולומר כי זהו הפתרון היחיד המקובל על הממשל האמריקני.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
חיים
12.07.22

לא לדאוג הם אוהבים את הממשלה עם עבאס

1
גל
12.07.22

החמס אוגר כח גם הוא מבין שהפיצוץ הבא יהיה מכמה זירות