לאמיצים בלבד: מתכון לעוף עם זיתים חריפים
הם חריפים, מלאי טעם, וכשמוסיפים להם עוף הם טעימים אפילו יותר. יונת כהן מציגה: מתכון לעוף עם זיתים חריפים, ברוטב עגבניות. זהירות, רותח

מתכון לעוף עם זיתים חריפים (צילום: שאטרסטוק)
מתכון לעוף עם זיתים חריפים:
החומרים:
4 כרעי עוף
קופסת זיתים ללא חרצנים
2 עגבניות חתוכות לחתיכות קטנות
4 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל חריף פרוס דק
1 עלה דפנה
קופסת רסק עגבניות
מעט כמון
מעט פפריקה חריפה
מלח
שמן
כוסברה קצוצה (לאוהבים)
מתכון לעוף עם זיתים חריפים – אופן ההכנה
תחילה מוציאים את הטעמים המרים מהזיתים. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הזיתים ומבשלים כעשר דקות. נסנן, שוטפים את הזיתים במים הקרים וחוזרים על הפעולה בשנית.
אחרי ההרתחה הכפולה, מתחילים בטיגון שיני השום בסיר עמוק. מוסיפים את הפלפל החריף, העגבניות והכרעיים.
אחרי שחלקי העוף משחימים, מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים. מוסיפים את הזיתים, התבלינים והמלח ומבשלים על אש בינונית. בתיאבון.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו