שר התקשורת יועז הנדל התייחס היום (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה לשיחה של ראש הממשלה יאיר לפיד עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בסוף השבוע האחרון, ואמר כי אבו מאזן "מדבר בשפה כפולה". עוד ציין את הביקור הצפוי של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בישראל ובסעודיה, על רקע הדיווחים על נורמליזציה אפשרית בין המדינות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שר התקשורת יועז הנדל על הביקור של ביידן והיחסים עם סעודיה (צילום: בנצי רובין, סרוגים)

"אני מברך את הנשיא ביידן על ביקורו בישראל, גם הדילוג שלו פה באזור הוא חשוב. אסיה מתחברת לאירופה דרך ישראל בכל מיני מובנים" אמר בדבריו. "לביקור הזה יש משמעות גיאופוליטית גדולה, ואנחנו נמשיך לקדם את ישראל כמרכז משמעותי של האזור".

בהתייחס לצעדי הנורמליזציה האפשריים בין ישראל לסעודיה, הנדל אמר בפשטות: "איפה שנוכל לעשות שלום, זה תואם את האינטרסים של ישראל – ובתנאי שאנחנו שומרים על ביטחונה של המדינה".

כשנשאל על השיחה של לפיד ואבו מאזן ביום שישי האחרון, הנדל אמר כי הוא "לא מכיר את פרטי השיחה, אבל ציינתי את תפיסתי לגבי אבו מאזן לא מעט. אני חושב שבסופו של דבר אבו מאזן מדבר בשפה כפולה, מצד שני יש לנו אינטרס ביטחוני גדול בכך שהרשות הפלסטינית היא זו שתטפל בעניינים המוניציפליים ולא ישראל".