אחרי הפרסום בישראל היום, כי השרה תמר זנדברג מתכננת לאשר בממשלה את המינוי של איש השמאל יוסי ביילין לתפקיד יו"ר רשות הטבע והגנים (רט"ג), מתרבים הקולות מהימין למנוע את המהלך.

בכוונה למנות את ביילין בזמן ממשלת מעבר לכאורה בעייתית, מכיוון שהיא לא אמורה לאשר החלטות ומינויים ארוכי טווח, זאת לאור הקביעה העקרונית בנושא של הייעוץ המשפטי.

ראשי שדולת א״י בכנסת ח״כ אורית סטרוק וח״כ יואב קיש שיגרו היום (שישי) מכתב בהול לשרים שנבחרו בקולות הימין ודרשו לעצור את מינוי ביילין.

לטענתם: "אין ספק שמינוי כזה ימיט אסון אתרים של הרט"ג הנמצאים ביהודה ושומרון או בחלקה המזרחי של ירושלים, שביילין, כאיש שמאל קיצוני וממובילי אוסלו, יעשה כל שלאל ידו על מנת לפגוע בהם."

הלחץ עשה את שלו ויו"ר ימינה, שרת הפנים איילת שקד, הודיעה שתתנגד לקידום המינוי.

שקד דורשת להפעיל וטו על ההחלטה

בנוסף, שקד פנתה לראש הממשלה החליפי, נפתלי בנט, ודרשה ממנו להשתמש בזכות הווטו ולבטל או ולעכב את המינוי "עד שהממשלה תקבל התחייבות מפורשת מביילין ששום אתר בירושלים או ביו״ש לא יפגע ופיתוחו לא יעוכב".

כזכור, לפי ההסכם הקואליציוני בין לפיד ובנט, החלטות ממשלה חייבות לעלות בהסכמה, ולא צד יש זכות וטו על הצעות כאלו. כעת שקד מבקשת מבנט להשתמש בסמכותו.

צילום: יואב ארי דודקביץ'

גם שר התקשורת יועז הנדל (תקווה חדשה) הודיע שיתנגד בממשלה למינוי יוסי ביילין לרט״ג. מטעמו נמסר: ״אין שום סיבה להביא מינוי כזה בתקופת בחירות, וללא וודאות כי היו״ר הנכנס ישמור על האתרים הלאומיים בירושלים וביו״ש״.