חדשות המגזר

המשימה: להחזיר את האמון בנבחרי הציבור

המשימה החשובה שעומדת לפתחנו היא להחזיר את האמון. לתקן. לתת לעם ישראל את התחושה שנבחרי הציבור שלו נאמנים לערכים שבשמם נשלחו, מחויבים לדרך, מונעים מתוך אינטרס לאומי ולא אישי

המשימה: להחזיר את האמון בנבחרי הציבור
צילום: צילום: חיים גולדברג

אחד הנזקים הגדולים ביותר שאירעו בשנה האחרונה למדינת ישראל ולדמוקרטיה הוא הפגיעה ביחס הציבור לנבחריו.

חברי הכנסת הם נבחרי ציבור, אנשים שנשלחו על ידי עם ישראל לקדם ערכים מסויימים בכנסת ישראל. ההתנהלות של חלק מחברי הכנסת בשנה האחרונה פגעה בצורה משמעותית, כמעט אנושה, באמון העם בנבחריו בשתי נקודות עיקריות.

הראשונה היא הפרת ההבטחות הבוטה והחלפת הערכים והדרך. זה נכון לימין ולשמאל, גם בשמאל הישראלי יש אנשים ערכיים שנאמנים לבוחריהם ולדרכם גם אם אנחנו לא מסכימים איתם, והם ראויים לציון על עמידה על עקרונותיהם ונאמנות לבוחריהם.

חדשות סרוגים

אבל חברי כנסת מימינה התמודדו בבחירות עם אמירה ודרך שבזכותה קיבלו את קולות הציבור כדי להתנהל בצורה הזו, אך בפועל התנהלו הפוך ממה שהבטיחו. החל מעם מי תקום הממשלה ועם מי יישבו ולא יישבו.רק אתמול ‏גל בייסברג, שהיה הקמפיינר של בנט במערכות הבחירות, חשף בערוץ 13 שבנט תיכנן מראש להקים ממשלה עם לפיד כדי להגשים את חלומו להיות ראש ממשלה ופשוט לא דיבר אמת לאורך כל הדרך.

בנוסף החלטות רבות שהובטחו והופרו כמו הישיבה עם תומכי טרור וכלה בהפניית עורף לעולם ערכים שלם אותו הבטיחו לבוחריהם שייצגו – ופעלו אחרת, מה שהוביל לפגיעה דרמטית באמון שניתן באישי ציבור שמכנים את עצמם אידיאולוגים.

והנקודה השנייה מבליטה נבחרי ציבור ששמים את האני האישי שלהם לפני טובת המדינה. חברי הכנסת של ימינה ותקווה חדשה שבגלל יריבות אישית עם בנימין נתניהו לא הצליחו להתעלות על האגו שלהם לטובת המדינה ולהקים יחד ממשלה לאומית בכנסת הנוכחית. יש לציין בצלאל סמוטריץ׳ פעל בשבועות האחרונים לילות כימים להקים ממשלה כזו. הרי יש רוב לימין בכנסת, יש רוב שרוצה מדינה יהודית, שרוצה לחזק את ההתיישבות ולתקן את מערכת המשפט. אם רק חברי הכנסת היו מתעלים מהיריבות האישית ומבינים את גודל השעה והצורך למנוע ממדינת ישראל להיגרר לבחירות בתקופה כל כך מורכבת עם איומים ביטחוניים, עם משבר כלכלי קשה ועוד- היה אפשר להקים פה ממשלה מחר בבוקר.

גם אנחנו, למרות שבבחירות נתחזק בעז"ה והיריבים הפוליטיים שלנו יחלשו ואולי אף יימחקו, היינו מוכנים להקים לתחייה פוליטית את אנשי ימינה ותקווה חדשה כדי שתקום פה ממשלה. כי אנחנו לא פועלים מתוך איבה או נקמה אלא מתוך התנהלות אחראית כשטובת מדינת ישראל מול עיננו. אבל נפתלי, מתן איילת, גדעון וזאב בחרו לפעול אחרת ממניעים אנוכיים ואגואיסטיים טהורים.

וכרגע זו המשימה החשובה שעומדת לפתחנו, להחזיר את האמון. לתקן. לתת לעם ישראל את התחושה שנבחרי הציבור שלו נאמנים לערכים שבשמם נשלחו, מחויבים לדרך, מונעים מתוך אינטרס לאומי ולא אישי, שטובת המדינה היא זו שמנחה אותם בכל צעד ושעל ולא איזה סידור ג'ובים כזו או אחר.

כמה אנחנו זקוקים לנבחרי ציבור כאלו, שרוח אחרת הייתה עימהם, שליחים אמיתיים. לא של עצמם. של הציבור.

==

יהודה ולד הוא מנכ"ל מפלגת הציונות הדתית.

תגובות

7
7
הילה
03.07.22

אמת כתבת

6
יהונתן
03.07.22

אז הגיע הזמן שתפסיקו לריב כמו כל פעם על מקומות וכסאות. תסגרו רשימה הכוללת את כל השותפים כמה שיותר מהר ותתחילו להתעסק בלהביא בוחרים! (במקום כמו כל פעם לריב עד סגירת הרימות ולהגיע פצועים לבחירות). כאן תיבחנו בהחזרת האמון. כי עוד מריבות כאלה מורידות את אמון הציבור.

5
אזרחית
03.07.22

החזרת האמון תלויה בהבאת אלטרנטיבה ראויה של אנשים ישרים, כיסוי ראש זה לא מספיק. הציבור הסרוג צריך לעשות חשבון נפש על כך שבחר בחבורת נוכלים ורודפי כח כזו ולבדוק מה צריך לעשות אחרת כדי שלא ייפול בפח הזה שוב.