ניתן ללמוד הרבה על המקום הראשון בו מבקרים ראשי ממשלה בישראל, מיד לאחר היבחרם. נתניהו אמר בזמנו כי את הטלפון הראשון יעשה ל'אם הבנים' מרים פרץ, נפתלי בנט עלה לקברו של חברו עמנואל מורנו הי"ד, וראש הממשלה ה-14 יאיר לפיד ייצא מיד לאחר פיזור הכנסת להיכל הזיכרון ב'יד ושם'.

"מיד אחרי ההצבעה נסעתי ליד ושם כדי להבטיח לאבא שתמיד אשמור על ישראל חזקה, שתדע להגן על עצמה ולהבטיח את שלום ילדיה". מסר לפיד בתום הביקור ביד ושם.

לפיד ביד ושם (קובי גדעון לע"מ)
לפיד ביד ושם (קובי גדעון לע"מ)

בהמשך לוח הזמנים הצפוי ללפיד, יתקיים לאחר מכן טקס מצומצם עם בכירי הצוותים במשרד ראש הממשלה בו ייערכו החילופים בין בנט ללפיד ותתקיים פגישת חפיפה נוספת עם ראש הממשלה בנט.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חילופי כסאות בשולחן הממשלה (ערוץ כנסת)

עם תום הטקסים, שיהיו סגורים לתקשורת, יצאו ראש הממשלה הנכנס לפיד יחד עם רעייתו ליהיא לבית הנשיא, לפגישה עם נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל.

רשמית, ייכנס לפיד לתפקיד ראש הממשלה רק בשעה 00:00 בלילה – ביום שלמחרת ההחלטה על פיזור הכנסת.