2 בני אדם הואשמו בקשר ל-51 המהגרים שנמצאו מתים בתוך משאית בסן אנטוניו ביום שני.

חואן קלאודיו דלונה מנדז וחואן פרנסיסקו דלונה בילבאו הואשמו ב"אחזקת נשק של מהגר באמצעות מהגר בלתי חוקי". הרשויות הצליחו לאתר את החשודים לאחר שבדקו את לוחית הרישוי על המשאית, וגילתה כי השניים גרים בעיר.

המשטרה שמה מעקב אחר מגוריהם, ותפסה את השניים. שני הנאשמים הם אזרחי מקסיקו, הגרים בארה"ב בצורה חוקית.

כזכור, המקרה התגלה ביום שני, כאשר 51 בני אדם מתו ועוד לפחות 16 נפצעו לאחר שככל הנראה חצו את הגבול בין מקסיקו לארצות הברית והצטופפו במשאית בה נמצאו קורבנות האירוע, בפאתי סן אנטוניו. למרות שהרשויות לא ציינו את הלאום של הקורבנות או את מספר הקטינים שנסעו במשאית, ראש עיריית סן אנטוניו, רון נירנברג, אישר כי מדובר במהגרים שחצו את הגבול.

"הם פשוט נחנקו למוות"

ראש העיר קשר את האירוע לרשתות הסחר בבני אדם שפועלות על הגבול, והוסיף כי הוא מקווה ש"האחראים על העמדת האנשים הללו בתנאים תת-אנושיים – יורשעו". נכון לעכשיו, הקונסוליה המקסיקנית בסן אנטוניו דיווחה שהיא תספק תמיכה לכל הקורבנות ממקסיקו.

שר החוץ המקסיקני, מרסלו אברד, התייחס גם הוא לאירוע: "טרגדיה בטקסס. הם נחנקו במשאית. קונסול בדרך לנקודה. תנחומים לקורבנות ולמשפחותיהם. אנחנו עדיין לא יודעים את לאומם", הוסיף.

לפי העיתונות המקומית, נהוג שבאזור בו נמצא הקרוואן עוצרים כלי רכב לפריקת עולים, לאחר שחצו את הגבול בחשאי. הטמפרטורות בסן אנטוניו הגיעו ביום שני ל-40 מעלות, והרשויות לא יודעות כמה זמן בילו ההרוגים בתוך המשאית, שננטשה על ידי נהגה דקות ספורות לפני שהמשטרה מצאה אותה.