רגע לפני פיזור הכנסת הצפוי השבוע ותחילת מערכת הבחירות, שר המשפטים גדעון סער התייחס הערב (ראשון) למשבר הפוליטי בכנס פעילים של מפלגת תקווה חדשה. בדבריו תקף את ראש האופוזיציה בנימים נתניהו וטען כי הוא לא יגיע לרוב גם בכנסת ה-25.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: תקווה חדשה)

"למה אנחנו הולים לבחירות? אומרים אפשר להקים ממשלת ימין. זה נכון, יש רוב לימין בכנסת, אבל אין רוב לביבי בכנסת – וגם לא יהיה לו בכנסת הבאה" אמר סער. "אנחנו הלכנו לבחירות עם אמירה ברורה, לפי מה שראינו כטובת המדינה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

סער על נתניהו (צילום: תקווה חדשה)

לדבריו, "פטריוט אמיתי, אחרי 4 ניסיונות שבהן אין רוב בכנסת שרוצה להביע בו אמון – היה משחרר, היה נותן למישהו אחר, יש עוד אנשים. תמיד אמרנו שאנחנו מוכנים לממשלה לאומית ואפשר להקים אותה בקלות אבל – אל תנסו לכפות עלינו את ביבי, מטעמים מאוד פשוטים – איננו יכולים לתת את ידנו למי שאנו רואים שמעדיף אינטרס אישי על זה של המדינה".

סער בכנס הפעילים (צילום: תקווה חדשה)

עוד התייחס לראיונות הפרידה של ראש הממשלה נפתלי בנט, ואמר בעקיצה כי "זאת הפעם האחרונה בנאום הזה שאני אחלוק על רה"מ. קראתי בעיתון סופ״ש שרה"מ אומר שאין אף סיעה שהייתה עומדת במה שעמדה סיעת ימינה בכנסת היוצאת. יש סיעה כזאת. אבל היא עמדה בזה בהצלחה".