מבזקים
סרוגים

צה"ל בתגובה לקביעת האו"ם: איפה הקליע?

תראו מופתעים: נציבות זכויות האדם באו"ם קבעו גם הם כי לטענתם העיתונאית הפלסטינית שירין אבו עאקלה נהרגה מכדור של כוחותינו. בצה"ל לא נשארו חייבים

צה"ל בתגובה לקביעת האו"ם: איפה הקליע?
צה"ל בתגובה לקביעת האו"ם: איפה הקליע?

מנציבות זכויות האדם באו"ם נמסר היום (שישי) כי בתחקיר שערכו הם "לא מצאו מידע המעיד על פעילות של פלסטינים חמושים בסביבה הקרובה של העיתונאים".

גנץ נגד הפלסטינים: "תחקיר שקרי, נותנים גב לטרור"
גנץ נגד הפלסטינים: צילום: גנץ נגד הפלסטינים:

עוד נכתב בהודעה כי לפי ספירת הנציבות, מתחילת השנה כוחות הביטחון הישראליים הרגו בגדה 58 פלסטינים, בהם 13 ילדים.

צה"ל: איפה הקליע?

בצה"ל לא נשארו חייבים ומיהרו להגיב: "בהמשך לתחקירים המוטים בעניין מותה של העיתונאית שירין אבו עאקלה – צה"ל שב ומציע לפלסטינים להעביר את הקליע. הסירוב הפלסטיני להעביר הקליע ולקיים חקירה משותפת מעיד על שיקוליהם.

"נזכיר כי מדובר באירוע מבצעי במסגרת מבצע מעצרים במחנה הפליטים ג'נין בו התפתחו חילופי אש בין כוחות צה"ל לחמושים פלסטינים.

"מאז קרות האירוע, צה״ל מתחקר ומברר את נסיבות מותה של הכתבת. תחקיר צה"ל קובע כי העיתונאית לא נורתה בשום פנים ואופן במכוון, ולא ניתן לקבוע האם נהרגה מירי חמושים פלסטינים אשר ירו בסביבתה באופן בלתי נשלט או ע"י חייל צה"ל בשוגג. צה"ל מצר על פגיעה בבלתי מעורבים גם במהלך חילופי אש או זירת קרב ומקפיד הקפדה יתרה על חופש התנועה והעיתונות", כתבו.

גם לפני שבוע הגיבו בצה"ל באופן דומה לסדרת התחקירים שפורסמו בשבועות האחרונים לגבי מותה של עיתונאית אל ג'זירה שירין אבו עאקלה, בהם נטען כי צה"ל ככל הנראה אחראי לירי שגרם למותה. בהודעה דובר צה"ל תקף את הרשות הפלסטינית על סירובה להעביר לישראל את הקליע שפגע באבו עאקלה לצורך חקירת האירוע.

"בהמשך לתחקירים המוצגים בימים האחרונים באופן מוטה – צה"ל שב ומציע לפלסטינים להעביר את הקליע ממנו נורתה העיתונאית הפלסטינית שירין אבו-עקאלה" נאמר. "הרשות הפלסטינית מקיימת מעת לעת חקירות משותפות בשיתוף ישראל. הסירוב הפלסטיני להעביר הקליע ולקיים חקירה משותפת מעיד על שיקוליהם".

האו"ם ירי צה"ל שירין אבו עאקלה